in , ,

Új sport mutatkozott be Szarvason, a disc golf

disc golf
disc golf

19 férfi és 4 női versenyző állt rajthoz a hétvégén a Szarvasi Arborétumban rendezett Arbopen ’18 disc golf bajnoksághoz, a Disc Golf Magyar Bajnokság 2018 3. fordulója a sport versenynaptárában. “Az Arborétum – azon kívül, hogy a világ minden tájáról megtalálhatóak benne a különleges növények – egy disc golfos mennyország”, állt a verseny kiírásában.

A golf szabályait alkalmazó játék annyiban tér el az eredetitől, hogy ezt nem golflabdával lyukra, hanem frízbihez hasonló koronggal játsszák és kosárra, de a feeling hasonló.

A játékba Szarvasról először Szabó Norbert szeretett bele. A két helyi versenyző közül Fodor Viktor mellett ő volt az egyik a vasárnapi megmérettetésen.

Az Arborétum északi részén levő erdős, tisztásos területen a tűzték ki a 12 lyukas pályát, amivel a versenyzőknek még szombaton volt alkalmuk megismerkedni, rajta gyakorolni. A korábbi OB-fordulókhoz hasonlóan az első körben lejátszották a tizenkét lyukat, majd még hatot. A második körben újra mind a tizenkettőt, illetve az előző körben kimaradt hatot.

A szervezés kisebb-nagyobb formai hibáitól eltekintve a verseny remekül sikerült, foglalta össze a szarvasi szervező. A játékosok le voltak nyűgözve a pályától és a Szarvasi Arborétum szépségétől. Voltak, akik esti fotózásra is vállalkoztak. Az ekkor készült képeik hamarosan a közösségi hálón is láthatóak lesznek, ígérte Norbi. Külön öröm, hogy szerb discgolfosok is megtisztelték jelenlétükkel a versenyt, és hírét viszik Szarvasnak, a Körösök völgyének.

– Óriási köszönet az Arborétum stábjának, hogy lehetővé tette a verseny lebonyolítását és partner volt a pálya ilyen magas minőségű kivitelezésében is. Köszönet a helyi média képviselőinek, hogy hírét vitték a rendezvénynek. Reméljük minél hamarabb megismételhetjük a versenyt, egy picit nagyobb létszámú versenyzővel akár egy Austro-Slovakian-Hungaro tour egyik állomása keretében. Köszönjük mindenkinek aki segített létrehozni az első szarvasi disc golf bajnokságot. See u Arbopen’19! – foglalta össze az első versenyen szerzett benyomásairól Szabó Norbert.

A fordulót a két szarvasi discgolfos közül Szabó Norbert a 8., Fodor Viktor a 18. helyen zárta.

Wuxi harmadszor

Kilencvenöten nyújtották a karjukat a bringás véradáson