in

Új generációs, innovatív háztartási gép fejlesztése a Szarvas Vas-Fémipari Zrt.-nél

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül meghirdetett, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című programon belül 201 063 449 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A GINOP-2.1.1-15-2015-00553 kódszámon futó projekt összköltsége 406 448 731 Forint, melyet új generációs háztartási gép kifejlesztésére fordíthatnak.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. a 2015. évben támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP-2.1.1-15 kódszámú programban, melynek eredményeként a Támogatói Döntést követően a projekt 2016.10.01-én kezdetét vette. A projekt tervezett fizikai befejezése 2018.09.30.

A projekt keretében kísérleti fejlesztési tevékenység valósul meg. A kutatás célja egy olyan műszaki megoldás kifejlesztése, amely háztartási körülmények között szabályozható koffein tartalmú és minőségű kávé előállítását biztosítja, valamint ennek a műszaki megoldásnak egy integrált, a későbbiekben fejlesztendő magas nyomású, víztartályos rendszer fogadására is alkalmas önhordó szerkezetbe illesztése. A cél új, innovatív kávéfőző készülék alaptípusának kifejlesztése. Ez egy digitális vezérlésű, fémvázra épülő műanyag házas kávéfőző, melyben nyomásos alumínium öntvény kazán található besajtolt csőfűtőtesttel. A kávéfőző alacsony nyomáson (2,5 – 4 bar) változtatható koffein tartamú kávé készítésére alkalmas.

A készülék integrált digitális vezérléssel került megtervezésre, amely lehetővé teszi a folyamatos fejlesztését, új funkciókkal való ellátását, úgy mint:
– több fokozatban állítható erősségű kávé elkészítését
– készülék bekapcsolásának időzítését
– saját ízlés szerinti kávéerősség beállítását meghatározott kereteken belül
– automatikus kikapcsolást 30 percen belül
– wifi hálózat segítségével, mobiltelefonos applikációról történő vezérlését
– főzési paraméterek kijelzését
– kávé elkészültekor, illetve hiba észlelésekor hangjelzés adása
– szerviz üzemmódban információk megjelenítése pl.: lefőzött kávé adagok száma
– opcióként gőzölő szelep működtetése
– beállításokat kapacitív érzékelők segítségével változtathatjuk
– vezérlés a thermo elemnek és a kistömegű kazánnak köszönhetően pontos szabályzást tesz lehetővé a lehető legjobb minőségű espresso elkészítéséhez.

A projekt eredményeként bekövetkező fejlesztéseknek köszönhetően a kávéfőzőn kényelmi, energiatakarékossági és védelmi funkció fejlesztéseken túlmenően új, a mai lakberendezési trendeknek megfelelő dizájnfejlesztés is történik, mely egyesíti az elmúlt korok tradícióit és a jelen kor elvárásait.

A projekt kutatási-fejlesztési tevékenységei immáron 24 hónapja tartanak, melyben tovább folynak a kísérletek és a hozzá kapcsoló egyéb tevékenységek.

A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a 406 488 731 összköltségű beruházáshoz, 201 063 449 forint támogatást kapott a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.vasipari.hu weboldalon olvashatnak.

Sajtóközlemény – Szarvas Vas-Fémipari Zrt.

Jutalomhajókázással zárult az autómentes nap

Háromszor vágtak nemzeti színű szalagot a legutóbbi bejáráson