in , ,

Kiizzadtuk az egyik pontot a Körösladány ellen

A 10. fordulóban egy újabb rangadó várt ránk, ezúttal a Körösladányi MSK csapatát láttuk vendégül. A liga egyik legjobb csapata ellen nem ígérkezett könnyűnek a találkozó, de célunk egyértelműen a hosszúra nyúlt vereség széria megszakítása volt.

Azt túlzás lenne állítani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, de jó tempót diktáltak a felek, ami az elején még inkább csak mezőnyjátékot, helyzetek viszont nem hozott. Az első apróbb lehetőség a 13. percben előttünk adódott, amikor Piti gurított Farkas elé, akinek 16 méteres lövését Nagy ölelte magához. Ezután jó ideig nem jutott szerep a kapusoknak, egészen a 28. percig kellett várni az újabb helyzetig, ekkor Papp találta el 14 méterről a bal oldali kapufánkat.

A 31. perc hozta meg a gólt, sajnos nem a miénket, a percekkel előbbi szituációhoz hasonló szögből és távolságból ezúttal Bozsó próbálkozott, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki. 0-1.

A félidőből még hátra levő percekben tovább folytatódott az addig megszokott rend, többnyire ladányi lábakon járt a labda, szemmel láthatóan elégedettek voltak előnyükkel, mi pedig nem nagyon tudtunk tenni ez ellen semmit.

A második játékrészt mi kezdtük élénkebben, ami érthető volt a hátrányunk tudatában. Az 53. percben Sztojka szabadrúgását követően Pitit borították fel a vendégek ötöse előtt, de ez nem ért tizenegyest.

Az 56. percben szintén Sztojka lőhetett szabadrúgást, élesen belőtt labdájára Polonszki érkezett remek ütemben, majd három méterről a kapuba bólintott. 1-1.

A gólt követően megint jobban kezdte csipkedni magát a vendég gárda, a 65. percben Bozsó már csak Lévaival állt szemben, de nyolc méteres lövését hárította hálóőrünk.

A 70. percben már Ő is tehetetlen volt, amikor Papp lőtt éles szögből a hálónkba. 1-2.

A 83. percben egy labdaszerzést követően Krajcs emelt kapura 28 méterről, ám szerencsénkre kicsivel célt tévesztett.

A 85. percben sikerült újból egyenlítenünk, ekkor egy röviden sikerült felszabadítás után Zima elé került a labda, aki 24 méterről, igazítás nélkül lőtte meg úgy, hogy az egy védőn még megpattanva vágódott a léc alá.. 2-2.

A 89. percben Burai tört előre lendületesen, már a tizenhatoson belül járt, amikor a keresztező Murvai szerelve elsodorta, a játékvezető szerint ez a megmozdulás sem ért tizenegyest, így döntetlennel végződött a rangadó.

Összesítve a látottakat, egy átlagosnál jobb színvonalú találkozót láthatott a szépszámú nézősereg, amelyen az első félidei játékának köszönhetően megérdemelten vezetett a vendég csapat, de a második 45 percben mutatott játékunkkal kétszer is egyenlíteni tudtunk, aminek fényében nem érdemtelen a pontszerzésünk, még ha a Körösladány a helyzetei alapján közelebb is állt a győzelemhez. Meg kell említeni a fiatal Sándor Gergő következetes játékvezetését is, amiből egy-két idősebb kolléga bátran meríthetne. Nehéz helyzetünkben meg kell becsülnünk ezt a pontot is, bár nagyon kellene már egy győzelem is, hogy ne szakadjunk le túlzottan az élmezőnytől. Legközelebb jövő szombaton Mezőhegyesen lépünk pályára.
Jók: Polonszki, Zima, Bakró.

Szarvasi FC 1905 – Körösladányi MSK 2-2 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Belicza B., Baráth J.)

Szarvas: Lévai B. – Murvai D., Bakró G., Szikora M., Polonszki P., Medvegy Á., Farkas N. (Magyar M.), Zima D., Kriska N., Sztojka Á., Piti L. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa Z., Knyihár D., Bozsó M. (Burai I. D.), Bagyinszki A., Papp Zs. (Lakteter J.), Zelenyánszki L., Fülöp T. (Hajdu Zs.), Zsíros P. (Juhász D.), Krajcs G., Szántó M.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Gólszerzők: Polonszki P. 56′, Zima D. 85′ illetve Bozsó M. 31′, Papp Zs. 70′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – A múlt hetihez hasonlóan mai is ellentétes félidők jellemezték a mérkőzést. Megmaradva a realitás talaján, a döntetlen igazságosnak mondható.

Fodor Sándor: – Elismerésem a csapatunknak, győzelmet érdemeltünk volna. Mind erkölcsileg, mind fair play-ben és játékban is felülmúltuk a hazaiakat.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

A romantika és a kaland volt főszerepben a Városi Könyvtárban

Európai Diáksport Nap a Benkában