in , ,

Hazai vereség a sárga és piros lapok mérkőzésén

Sándor János, Endrefalvi Erik és Gilik Attila (fehérben)
Sándor János, Endrefalvi Erik és Gilik Attila (fehérben)

A megye három óta rendre presztízsmérkőzést vív a Csabacsűdi GyLSE a Mezőberényi LE-vel. Így történt ez vasárnap is, amikor a megye II. északi csoportjának 14. fordulójában találkoztak. A felfokozott hangulatot a kiosztott lapok száma is jelzi, hogy négy sárgát kaptak a hazaiak (28′ Sándor János, 41′ Endrefalvi Erik, 45′ Gilik Attila, 53′ Bobvos Richárd), illetve világrekordgyanús mennyiségű pirosat a vendégek, szám szerint hármat (59′ Adamik Dávid, 68′ Stibán Richárd, 73′ Bereczki Gábor).

Az első kapura veszélyes lövés a berényiekhez köthető. Az még húsz centivel elkerülte a Jansik János kapuját. Úgy nézett ki, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a félidő, de nem így történt.

Egy labdaszerzés után Viszkok Csaba lépett ki a védelemből. Őt csak szabálytalanul tudták megállítani, de a játékvezető ezt nem látta, viszont közvetlenül azt követő hazai szabálytalanságot már igen. A kaputól 30 métere lévő szabadrúgást a kapu elé ívelték a berényiek. Az azt követő fejest még bravúrral védte a Jansik kapus, de a kipattanóra csak a vendégek érkeztek és az üres kapuba fejelték a labdát (45′, Stibán Richárd, 0–1).

Az egyenlítés egy büntetőből sikerült. A 69. percben Magda Tibort csak szabálytalanul tudták szerelni a vendégek. A jogosan megítélt tizenegyest Koppányi Péter értékesítette (1–1).

Amit az egyik kezével adott, azt a másikkal három percre rá elvette. Egy vendég szabadrúgásnál a hazai sorfal a tizenhatoson belül állt fel, ahol az egyik játékos vállát eltalálta a labda. A játékot vezető Boda László mindenki megdöbbenésére 11-est ítélt, amit Kajlik Árpád a hálóba lőtt (1–2).

A mérkőzés végére a fejüket elvesztő vendégek megfogyatkoztak, de ezt sem tudta kihasználni a hazai csapat.

– A mai mérkőzésről nagyon nehéz bármit is mondani. Csapatként egyáltalán nem úgy funkcionáltunk, ahogy kell főleg, ahogy egy ilyen mérkőzésen kell, mert az újjáalakulásunk óta a Berény csapatával –mind a megyei III. illetve megyei II. osztályban– rendre presztízs mérkőzéseket vívunk. Szerettük volna feledtetni a múlt heti vereségünket, erre ismét egy nagyobb pofonba sikerült belefutnia a csapatnak. A legnagyobb hiányosságaink egyike az volt, hogy csapatként csődöt mondtunk, illetve alapvető játékhelyzeteket nem úgy oldottunk meg, ahogy azt kellet volna, ráadásul a kapura is teljesen veszélytelenek voltunk. Nagyon nehéz ezeket a tényezőket belátni, de ahhoz, hogy a jövőben előrelépjünk, és a saját kitűzött céljainkat meg tudjuk valósítani, mindenkinek változnia és változtatnia kell – fogalmazott önkritikusan a Sonkoly Lajos a mérkőzés után szokásos rövid összefoglalójában.

Csabacsűdi GyLSE – Mezőberényi LE 1–2 (0–1)

Jansik János – András Attila Xavér, Sovány Pál, Gilik Attila, Nagy Zoltán (67′ Kasnyik Dávid) – Endrefalvi Erik, Kasik Márk, Viszkok Csaba, Sándor János – Viszkok Gábor (55′ Koppányi Péter), Bobvos Richárd (55′ Magda Tibor)

Sonkoly Lajos: Ma csapatként csődöt mondtunk. A céljaink elérése érdekében nagyot kell változtatnunk minden téren.

Jók: Egy ilyen mérkőzésen nem lehet senkit sem kiemelni.

Jubilált a Márton-napi családi délután

Varga Viktor

A Fekete Péter operett rendezője Varga Viktor