in , ,

Két bronz a birkózók diákolimpiájáról

rpt

Az elmúlt hétvégén birkózóink serdülő diákolimpián vettek részt részt Szigetszentmiklóson. Első napon, pénteken, Galát Dávid és Tóth Patrik lépett szőnyegre. Dávid sajnos helyezetlenül zárt, viszont Tóth Patrik bronzérmes lett. Patrik a későbbi aranyérmestől kapott ki 1 pont különbséggel (4:3 arányban), és az 5 mérkőzésén csak 1 meccsen sikerült pontot csinálni rajta, pont azon amelyet elvesztett, de a többi mérkőzéseit technikai tussal nyerte.

Szombaton a serdülők versenyeztek, ahol Szpin Mihály, Kun Norbert és Hajduch Nándor lépett szőnyegre. Misi és Norbi még bátortalan, így sajnos nem állhattak a dobogóra. Misi kiesett, míg Norbi 7. helyen zárt. Nándor eredményeként újra örülhettünk egy éremnek, szintén egy bronznak. Ő is a későbbi győztestől kapott ki, viszont a bronzmérkőzésen az utolsó 7 másodpercben fordította meg a mérkőzést, és 7:6 arányban sikerült legyőznie az újpesti ellenfelét.

– Összességében jól sikerült a verseny, kimondottan elégedett vagyok a Patrik és Nándi teljesítményével, főleg, hogy Patrik az aranyérmestől csak 1 ponttal kapott ki, míg év elején ez az ügyes birkózó még kidobta a teremből. Nándi végre igazán akart győzni és az utolsó 7 másodpercben sikerült is fordítania egy nagyon erős ellenféllel szemben. A hiányérzetem a másik 3 fiúval kapcsolatban van. Ők is oda érhettek volna a dobogóra, ha igazán bátran állnak oda, de sajnos még mentálisan sokat kell fejlődniük.

2018 legfontosabb hazai versenyei ezzel lezárultak birkózóink számára, de lesznek még versenyek. A diákolimpia után Mezőhegyesen vesznek részt egy versenyen, majd utána Ausztriába utaznak.

Oktatás, ár- és belvízvédelem, M47 került napirendre a megyegyűlésen

Számolatlanul potyogtak a gólok a teremfoci 7. fordulójában