in , ,

Évet zártak a Vajdás Öregdiákok

Papp László és Tóthné Jansik Erzsébet (Fotó: Bencsik Ernő)
Papp László és Tóthné Jansik Erzsébet (Fotó: Bencsik Ernő)

Egy kicsit másképp, mint ahogy megszokták, már a meghívó is jelezte a várható meglepetéseket.
Korábban szép számú tombolatárgy jutott a rendezőkhöz, sejtetni lehetett, hogy itt senkinek sem kell majd üres kézzel távozni. Nem is kellett. Másik meglepetés: az érkezők közül néhányan a terülj-terülj asztalra tettek egy-egy (nem üres) üveget.

Tóthné Jansik Erzsébet elnök – az összejövetel rendezője és szervezője – köszöntötte a vendégeket, név szerint kiemelve a két legrangosabb öregdiákot, Papp Laci bácsit, aki január elsején lép be a századik életévébe, és feleségével, Dankó Margittal együtt változatlanul aktív résztevője az Öregdiákok rendezvényeinek; valamint Görgey Endrét, aki csupán három évvel fiatalabb. Ő Budapestről utazik Szarvasra – sohasem üres kézzel – jókedvűen, fiatalosan.

Új tagokat is köszönthettek a régiek, a Győri házaspárt, akik nem csupán tagként, hanem támogatóként léptek az öregdiákok közé.

A program is könnyedebbé vált a szokásosnál. Mivel májusban már volt egy közgyűlés, most elmaradtak a beszámolók. Helyette a vajdás diákok adtak műsort. Lázár Dániel zongorázott, a Színművészetire készülő Bondor Boglárka három verssel fogadta a vendégeket.

Az „Én is voltam vajdás diák” című hagyományos „rovat” is átalakult. Az eddigi „szólistákat” az újonnan belépő „Bagi-duett” váltotta fel: Baginé Tóth Erika, a Városi Könyvtár vezetője mutatkozott be és mutatta be férjét, ifj. Bagi Lászlót, majd férje, Laci, nem mindennapi asztrofotóit vetítette ki, amelyekre már felfigyelt a világ. A csillagos eget fényképezi nem mindennapi tehetséggel, alapos szaktudással, és ahogy szerényen megjegyezte: nem kis szerencsével.

Az újabb program viszont már teljesen hagyományos volt: ebéd a Medvegy házaspár Néró bora kíséretében, előtte amatőr „pálinkaminősítő” kóstoló a fehér asztal mellett, önkéntes, pálinkaszerető, amatőr „zsűrivel”.

Ebéd után jött a „nagy durranás”. Mótyán Tibor öregdiák, a Kertbarát Kör vezetője, Szarvas Város Díszpolgára, meg még ki tudja, mi minden, előadást tartott Seres Rezsőről, a tragikus sorsú világsláger-szerzőről, majd átminősült zenekarvezetővé, és cigányzenekara kíséretében magyarnótákat énekelt és húzatott a vendégek fülébe, akik szintén énekeltek, néhányan táncra is perdültek.

Így ért véget a nem akármennyire rendhagyó, de annál tartalmasabb „közgyűlés”.

Az eseményekről Kutas Ferenc öregdiák tudósított.

A fényképeket Bencsik Ernő készítette.

0

Szarvason is tüntettek a rabszolgatörvény ellen

0

Ingyen ölelés és sok-sok ajándék a hetedik szeretetnapon