in , ,

Elhunyt Csikós György

Csikós György (1928-2019)
Csikós György (1928-2019)

Életének 91. évében 2019. január 30-án elhunyt Csikós György nyugalmazott tanár, a békésszentandrási kajak-kenu sportág alapítója, az egyesület tiszteletbeli elnöke.

Csikós György élete és munkássága szorosan kapcsolódott a helyi kajakos élet elindításához, amikor a 60-as évek elején fiatal pedagógusként felismerte, hogy ezen a Kőrös szakaszon sportolni kell. A gyerekek segítségével elkezdték építeni a „híres” Árpád-vezér 7-es kenut, Csepelről javítandó kajakokat szereztek és Békésszentandráson 1961-ben így kezdődött a kajak-kenu szakosztály megalakítása.

Szervezte, intézte a szakosztály ügyes bajos dolgait, mindig ott volt ahol segíteni kellett. Sokat köszönhetünk neki a többi Békés megyei szakosztályok létrehozásánál is.

Alkotó ember volt. Hajókat tervezett, kajak lapátokat készített, javított, művészi intarziákat készített, könyveket írt. Egész életében tanított. Útmutatásait élmény volt hallgatni az életével példát mutatott mindenkinek. Telente Ő volt az első aki megjelent a Kőrös befagyott jegén, nyáron az általa tervezett csónakban végig evezett a holtágon még idős korában is.

Tavaly szeptemberben ünnepeltük 90. születésnapját. Nagyon boldog volt, hogy együtt ünnepelhetett feleségével Éva nénivel – akivel több mint 64 évet töltöttek el boldogságban – gyerekeivel, a kajakosokkal és mindenkivel aki Őt szerette.

Békésszentandráson mindenki tisztelte és szerette. Halála nagy veszteség számunkra.

Hamvasztás előtti búcsúztatása 2019. február 7-én 10.30 órakor lesz a Békésszentandrási katolikus temetőben.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Kajak-kenu Klub

Frankó Dániel

Frankó Dani szombaton Magyarország színeiben küzd a karate Eb-n

0

Az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztettek a vizes élőhelyek világnapján