Connect with us

Szarvas

Hat kitüntetett a baráti kör Red & Black partiján

A dress code-nak a Red & Black, kötelező kiegészítőnek a smartphone volt meghatározva Szarvas Város Barátainak Köre 37. alkalommal megrendezett farsangi báljára. Az 1982-ben alapított baráti kör Szarvas egyik legrégebbi civil egyesülete. Ebből adódóan a város egyik legjelentősebb társasági eseményén minden adott volt, hogy Szarvast a szívük mélyén hordozók egy kellemes szombat estét töltsenek együtt.

A bál fővédnöke Babák Mihály polgármester, védnökei a Gallicoop ZRt., valamint a Cool4You Kft., az est háziasszonya Uhljár Zita volt.

A jeles társasági esemény Petrás Bene és Barát Luca angol keringő, tangó és slow fox bemutatójával kezdődött, majd a köszöntőkkel folytatódott.

– Én azt gondolom, hogy ennek a bálnak az ad különös fontosságot, hogy azokat a személyeket, akik Szarvasért kiemelkedően tesznek, el tudjuk ismerni, ki tudjuk emelni – mondta Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke. – Továbbra is meg fogjuk tartani azokat a hagyományainkat, amik ezalatt a 37 év alatt egymásra rakódtak, és igyekszünk megfelelni azoknak az elvárásoknak is, hogy az újonnan a baráti körbe kerülők is megtalálják azokat a dolgokat, amiket mi szeretnénk tovább vinni.

Polgármesterünk emlékeztette az előtte szóló Zsapkáné Csasztvan Zsuzsannát, hogy a baráti kör tavaly új székházba költözött, ami már kicsi nekik, hiszen egy mozgalmas, élő egyesületről van szó.

– Ez a város legyen a szívük csücske mindig! Úgy gondolom, hogy gyönyörű helyen lakunk. Sok rendes, bölcs és szorgos ember él ebben a szép városban. Legyünk büszkék rájuk. Amire mi a legbüszkébbek vagyunk, azok a tehetséges fiataljaink – mondta polgármesterünk.

Ebben az évben 19 jelölés érkezett. Nem volt könnyű az alapszabálynak megfelelően közülük dönteni, mondta Uhljár Zita. Végül hatan maradtak.

Oborzil Anna és Jelen Ákos vajdás tanulók kiváló tanulmányi eredményükért és kimagasló sporttevékenységükért „Szarvasért” emléklapot, Barts Miklósné Szarvas városáért és a Baráti Körért végzett munkájáért, Bagi László Szarvas város kultúrájáért és ismeretterjesztő munkájáért a “Szarvasért” emlékplakett bronz fokozatát, Fekete Péter Szarvas városáért végzett kimagasló kulturális tevékenysége elismeréseként, valamint a Szarvasi Tessedik Sámuel Kertbarát Kör Szarvas városáért végzett tevékenysége elismeréseként a “Szarvasért” emlékplakett ezüst fokozatát érdemelték ki.

Népszerű

Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán) Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán)

Jól halad az M44-es Tisza-hídjának építése

Közlekedés

Búcsúztak a Gyakorló óvodásai…

Oktatás

Békésszentandrás és Csabacsűd is 100-100 milliót kapott

Közérdekű

A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán)

Június 12-től megnyitja kapuit a Szarvasi Vízi Színház

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect