in ,

Békésszentandráson 200 zsák szemetet szedtek

0

Országos TeSzedd akcióban Békésszentandrás a kezdetek óta, immár a nyolcadik alkalommal vett részt. A szombati szemétszedésre a Fehér rámpánál várta a környezetük tisztaságát szívükön viselőket Major Attila, aki az első alkalom óta szervezi ezt a közösségi megmozdulást. Az önkéntes mozgalom mellé állt az önkormányzat és a helyi vadásztársaság is.

Az idén első sorban a 44-es melletti területet szerették volna megtisztítani, de tervben volt az ötvenes istálló felé a Kunszentmártoni út két oldala, a Pázsit tó környéke, egy-két Körös-parti horgászhely, valamint a temető környéke.

– A csapat egy része az önkormányzat a rekultivált szeméttelepet takarította meg, mert még működik a megszokás, többen továbbra is hulladéklerakónak használják a területet, immár illegálisan – jelentette ki sajnálkozva Major Attila. – Két, két és fél órát szánunk erre, de ennyi kéz elég sok mindent meg tud tenni, meg annak is van már gyümölcse, hogy évek óta folytatjuk ezt, nincs már annyi szemét, mint amikor elkezdtük.

Tavaly 30 fő körüli létszámmal érkeztek a szentandrásiak. A szombati közös akciót megelőző csütörtökön és pénteken 33 fő, szombaton pedig 46 fő vett részt. Összesen körülbelül 200 zsák szemetet gyűjtöttek az önkéntesek, valamint felszámoltak egy illegális autóabroncs-lerakatot a Gödény-halom felé vezető úton. A pénteki akcióban részt vett a Zöld Világ Kft. is. Ők tizenheten kitakarították a település Öcsöd felöli határában levő parkolót.

Mellettük Csabacsűdön is zajlott szemétszedési akció a hétvégén, Szarvason március 31-én lesz 9 órától ilyen akció. Az Élhetőbb Szarvasért Egyesület a Zenepavilonnál várja a környezetük tisztábbá tételéért tenni akarókat.

0

Idén is sikerült a duplázás!

0

A huszonnegyedik órában vagyunk az öntözésfejlesztés elindításához