in , ,

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)0
Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

A mostanában szokásos 1–4–3–3 (1–4–3–2–1) felállásban lépet pályára a Hunyadi a Gyomaendrődi FC ellen ellen az alsóházi rájátszás 4. fordulójában.

Az első félidőben helyzeteket ugyan sikerült kialakítani, de a kapu előtt már nem voltak olyan magabiztosak, fogalmazott a mérkőzés után a szóvivői feladatokkal is megbízott csapatkapitány, Virág Imre.

A vezetést egy öngólból sikerült megszerezni. Gulyás Ádám nagyon szép labdát kapott Lós Istvántól jobbra, megcsinálta a cselt a hátvédje ellen, be akarta adni, de a gyomai hátvéd, Miklavicz Ákos reflexből belefejelt, a labda pedig a rövidbe gurult (1–0).

A gyomaiaknak egy nagy helyzetük volt az első 45 percben. Toldi Balázs kapott labdát, amit egyből továbbküldött a csatáruknak. Kis Mátyás lemaradt az vendégek akciójáról, már csak Szabó Zoltán kapussal állt szemben, de a hazaiak szerencséjére mellé rúgta.

A 45. percben Lós remek labdát adott Tasi Norbertnek a védők mögé, Tasi el tudta pöckölni Kurilla Viktor mellett, aki cserébe letaglózta a szentandrási csatárt. Miután duplán nem lehet büntetni, így Kurilla egy sárgát, a Hunyadi meg egy büntetőt kapott, amit Lós be is lőtt (2–0).

A második félidőben egy kicsit leült a Hunyadi, aminek egy elkerülhető gól lett az eredménye. Toldi Balázs és Öpi csatájából a vendégek polgármestere jött ki jobban, odatalpalta a labdát a Miklavicz Ákos elé, aki berúgta, így Miklavicz gólarányát 1:1-re javította, az eredményt 2–1-re szépítette.

A második félidőben szép egyéni szólókat is láthatott a közönség. A 60. percben Tasi Kristóf indult meg a balszélen és távolról kapura emelte. A sebészi pontossággal helyezett labdát Kurilla Viktor az ötösről behátrálva, mindeközben vagy tíz centit nyúlva a vasra tudta tolni. A szenzációs lövésből az év gólja lehetett volna, így viszont az év védése lett.

Öt percre rá Szintén Tasi Kristóf szerzett labdát a saját tizenhatosa magasságában, amivel megindult, a gyomaendrődi lábakon akadályfutva és szlalomozva egészen a vendégek tizenhatosáig jutott, ahol picit hosszabban szöktette magát, és a kapujából kijövő Kurilla le tudta szedni a lábáról.

Aztán Lós és és Öpi befűzte az oktatóvideót a gyomaiaknak. Előbbi a jobb oldalon labdát szerzett, felnézett, és hajszál pontosan Öpi lábára tette azt, aki a levegőben lekezelte, megszelídítette, majd a rátörő védő felett átemelte, és kapura fordult. Itt a gyomaiaknak más teendőjük nem volt, minthogy élvezzék azt az előjogot, hogy a játékosok mindnekinél közelebből nézhetik az ilyen bravúros megoldásokat. Sajnos Kurilla hárította Öpi lövését, pedig ez is esélyes lett volna az év gólja díjra. Lehet, hogy nem mindenhol van jó helyen a fókusz, de érdemes megnézni a képsorozatot erről az akcióról!

A Hunyadi mérkőzéseire már csak a nézői kommentárok miatt is megéri kijárni. A nap beszólása most is megesett.

– Azért mert te polgármester vagy, neked sem lehet mindent – címezte valaki a pályán hatossal játszó Toldi Balázsnak, Gyomaendrőd jelenlegi polgármesterének egy szabálytalanság után.

Békésszentandrási HMSE – Gyomaendrődi FC 2–1 (2–0)
Szabó Zoltán – Kozák Balázs, Kis Mátyás, Olasz István, Pásztor Dávid – Tasi Norbert, Virág Imre, Lós István – Szűcs Damján (46′ Tasi Kristóf), Gulyás Ádám, Olasz Imre
Cserék: Wéber Csaba, Kiss Tibor
Edző: Székely László
Jók: Pásztor Dávid, Lós István, Gulyás Ádám, Tasi Kristóf

Virág Imre: Kicsit átszervezett csapatunkban szerencsére mindenki a saját posztján hozta azt, amit elvártunk. Szerintem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)0

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

0

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát