in , ,

Földünnep és húsvét az állatparkban

0

A Föld napja alkalmából kétnapos földünnepet tartottak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban húsvét rügyfakasztó vasárnapján és vízbevető hétfőjén. Színes programokkal, állatismertetőkkel, látványetetéssel, nyuszi–, bárány– és kecskegida–simogatóval, tojásfestéssel, népi motívumos arcfestéssel, nemzeti parki termékvédjegyes vásárával, illetve a nyitóprogramon bemutatott új fajokkal várták a látogatókat, akik minden korábbi rekordot megdöntve, érkeztek is szép számban.

Az április 22-i Föld napjához kacsolódva egy rejtélyfejtő játékra is hívták a közönséget, aminek során egy-egy titkos küldetést teljesíthettek. A végén egy, a neves naphoz kapcsolódó tanulsággal lettek gazdagabbak a megfejtők.

A húsvéthoz kapcsolódóan azok az állatok, vaddisznók, rókák, hollók és a nyestkutyák, amik a természetben is szívesen fogyasztják, most tojást is kaptak. Nagy siker volt vasárnap a fakó keselyűk látványetetése. Sokan most találkoztak először az állatparki fejlesztésekkel, a vízi tanösvénnyel, a napórával.

0

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid)0

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot