Connect with us

Zöld zóna

Földünnep és húsvét az állatparkban

A Föld napja alkalmából kétnapos földünnepet tartottak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban húsvét rügyfakasztó vasárnapján és vízbevető hétfőjén. Színes programokkal, állatismertetőkkel, látványetetéssel, nyuszi–, bárány– és kecskegida–simogatóval, tojásfestéssel, népi motívumos arcfestéssel, nemzeti parki termékvédjegyes vásárával, illetve a nyitóprogramon bemutatott új fajokkal várták a látogatókat, akik minden korábbi rekordot megdöntve, érkeztek is szép számban.

Az április 22-i Föld napjához kacsolódva egy rejtélyfejtő játékra is hívták a közönséget, aminek során egy-egy titkos küldetést teljesíthettek. A végén egy, a neves naphoz kapcsolódó tanulsággal lettek gazdagabbak a megfejtők.

A húsvéthoz kapcsolódóan azok az állatok, vaddisznók, rókák, hollók és a nyestkutyák, amik a természetben is szívesen fogyasztják, most tojást is kaptak. Nagy siker volt vasárnap a fakó keselyűk látványetetése. Sokan most találkoztak először az állatparki fejlesztésekkel, a vízi tanösvénnyel, a napórával.

Népszerű

Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán) Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)

Trianon100: Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a szarvasiak

Szarvas

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Videokonferencia a Nemzeti Összetartozás Éve jegyében

Békés megye

Fotó: Bődi Eti Fotó: Bődi Eti

Trianon 100 – a Nemzeti Összetartozás Napja Békésszentandráson

Békésszentandrás

Új egyeteme van Szarvasnak, a Gál Ferenc Egyetem

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect