Connect with us

Oktatás

Szentandrási diákok a da Vinci kiállításon

A Hunyadisuli környezet szakkörösei, a szakkör eddigi legérdekesebb kirándulásán vehettek részt. Budapestre utaztunk Leonardo da Vinci művész, feltaláló, zseni, interaktív kiállítására a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon több tucat fából épült találmányával is találkozhattak a gyerekek, amelyek működését ki is próbálhatták vagy számítógépes szimulációk segítségével ismerhették meg.

Miután minden eszközt kipróbáltunk átsétáltunk a Szent István Bazilikába majd a sok lépcső megmászása után a Panoráma kilátóból csodálhattuk meg Budapestet. Pihenésképpen rózsafagyit ettünk a Bazilika szomszédságában.

Budapest tömegközlekedésével ismerkedve elutaztunk a 3-as és a 4-es metrón a Gellért térre, ahonnan a Szabadság hídon át visszasétáltunk Pestre. Végig villamosoztunk a 2-es villamossal a Duna partján a Jászai Mari térre és ott hajóra szálltunk. A dunai hajóközlekedés gyakorlatilag egy sétahajózás budai és pesti panorámával. Mi a Nemzeti Színházig utaztunk ezen a csodálatos vízi úton.

Igazán fantasztikus élményekben volt részünk, melyet köszönünk a szülőknek és a Békésszentandrás Nebulóiért Alapítványnak, akik a kiállítás belépőit és a tömegközlekedéshez a napi bérletet biztosították számunkra.

Révész Júlia – Rekényiné Gábor Krisztina

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Árnyékvilág Szarvason

Turizmus

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nézők nélkül fejeződött be a teremfoci-bajnokság

Sport

Pavilon-projekt: Pirruszi vereség budiügyben

Közérdekű

A Libalapos csapata: Kiss Márton, Lizon Loretta, Németh Judit, Földi Zsolt és Gál Patrik A Libalapos csapata: Kiss Márton, Lizon Loretta, Németh Judit, Földi Zsolt és Gál Patrik

A járvány után újraindult a Fakupa

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect