Connect with us

Szarvas

Öt éve szépíti meg az idősek mindennapjait a Margaréta Klub

Harmatiné Nagy Erzsébet és Krajcsovicz Ágnes (Fotó: Hegedűs Éva)
Harmatiné Nagy Erzsébet és Krajcsovicz Ágnes (Fotó: Hegedűs Éva)

Bár emberi években mérve még mindig óvodáskorúnak számít, közösségi léptékekben nézve elérte az első komolyabb mérföldkövet a Margaréta Klub. A siratói nappali klub 2014. február 28-án kapta meg működési engedélyét. A beruházáshoz akkor 50 millió Ft támogatást nyert a Körös-szögi Kistérségi Társulás, amelyet a szarvasi önkormányzat további 13 millió Ft-tal egészített ki.

A klubtagok létszáma ma is a felső határt súrolja. Ez részben annak köszönhető, hogy gyorsan híre ment a jókedélyű, aktív társaságnak, s a siratóiak mellett ma már a bezinaiak, az Újfaluczki-dűlőben élők és a szarvasi lakosság egy része is felfedezték maguknak a helyet.

Juhász Eleonóra, a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézményénének vezetője elmondta, összesen öt nappali klubot működtetnek, amiből kettő belterületen, három pedig külterületen található. Ezek közül a siratói klub mindenképp sikertörténetnek tekinthető, hiszen alulról jövő kezdeményezés hatására alakult.

– Én annak idején itt kezdtem dolgozni, amikor idekerültem az intézményhez. Részese voltam a tagtoborzó munkának is. Szerencsére nagyon könnyű dolgunk volt. Az itt élők érdeklődők voltak: jöttek, kérdeztek, s a legtöbben itt is maradtak. Most azt látom, hogy nagyon színvonalas programokat állítanak össze a gondozónők: a hagyományőrzéstől a nótázáson, kreatív foglalkozásokon keresztül egészen a kirándulásokig sok mindenbe be lehet kapcsolódni, emellett pedig a lelki gondozásra is nagy hangsúlyt fektetnek – adott betekintést a klubéletbe.

Meggyőződése szerint kiemelt köszönet jár a két klubvezetőnek, Jónásné Krajcsovicz Ágnesnek és Harmatiné Nagy Erzsébetnek, akik lelkiismeretesen, olykor erőn felül teszik a dolgukat.

Hodálik Pál alpolgármester kiemelte, ez a klub mindenképp különleges, hiszen az itt lakók álma testesült meg benne. Örömmel tapasztalja, hogy az elmúlt időszakban sem csökkent a klubtagok lelkesedése, s több generációt bevonva látogatják a tavalyi évben fedett terasszal és kemencével is kibővült klubhelyiséget.

– Természetesen igények továbbra is vannak. Most arra keresünk megoldást, hogyan tudjuk ezt a hátsó teret tovább bővíteni, s egy játszóteret, illetve akár egy konyhakertet is kialakítani. Ezáltal lehetne nyitni a hétvégi rendezvények felé, és a nagyszülők az unokákkal még több időt tudnának együtt tölteni – tekintett bizakodóan előre.

Jónásné Krajcsovicz Ágnes szerint a siker egyik záloga, hogy a tagok elfogadják a klubvezetőket. A bizalom kiépítésre részükről folyamatos volt, de mára eljutottak odáig, hogy családtagokként tekintenek egymásra.

A klubtagok egy-egy szál virággal mondtak nekik köszönetet, majd kezdetét vette az összejövetel kötetlenebb része. Időközben Dankó Béla országgyűlési képviselő is megérkezett, aki maga is tányért ragadott, és segített a felszolgálásában. A nappali klubokból érkezett vendégeknek babgulyással és kemencében sült túrós csuszával kedveskedtek, meglepetésként pedig egy ötös számmal díszített csokitortát is felszeleteltek.

Népszerű

Dombvári Bence és Noé Zsombor Dombvári Bence és Noé Zsombor

Bodonyi Dóra és Dombvári Bence is a középfutamban

Sport

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A gyerekek, akiknek hód volt a nagypapájuk

Zöld zóna

Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel

Birkózófinish az országos bajnokságokon

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect