in , ,

Hamarosan itt a SZIE Regatta sporttal, zenével

Hamarosan, a június 21-23-i hétvégén itt a 8. SZIE Regatta, a Tessedik Campus sporteseménye, amire kilencszáz egyetemistát várnak.

– Már mindenki tudja Szarvason és Szarvas környékén, hogy minden nyáron van egy sárkányhajó-verseny. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt nyolc évben folyamatosan nőtt a rendezvény. Egyetemek belső rendezvényeként indult, és most ott tartunk, hogy az elmúlt évben több ezer ember fordult meg a három nap alatt a rendezvényen – jelentette ki dr. Futó Zoltán dékán azon a beszélgetésen, amire hármasban ültünk le Dernovics Péterrel, a Minden ami Szarvas ötletgazdájával. – Amit én mindig kiemelek és nagyon fontosnak tartom, hogy azon belül, hogy van egy sportesemény, amit a hallgatóink imádnak, mellette esténként kulturális esemény, olyan fiatalokat hozunk Szarvasra, akik még nem jártak Szarvason, ez óriási brandépítési lehetőséget ad nekünk is, a Tessedik Campusnak, de a város számára is.

Az együttműködésük eredményeképp a SZIE Regatta mára nem csak az egyetemi rendezvények sorában képvisel komoly erőt, de reményeik szerint a városi rendezvényeinek a sorában is jegyzik. Sok külföldi diák is érkezik, egyrészt a határon túli magyar egyetemekről, másrészt doktoranduszok Kenyától egészen Dél–Amerikáig, így ez egy igazi multikulti esemény a város életében. Én úgy gondolom, hogy ez a kis pezsgés jót tesz a helyi közösségnek is. Az idén, ahogy általában a fesztiválokon, kérdőívezéssel meg is mérik a rendezvényre látogatók szokásait, ismereteit a városról, visszatérési szándékait.

Két évvel ezelőtt nyitottak a helyi közösség felé, amiben a legnagyobb partnerük, a Minden ami Szarvas csapata. Szombaton 18 órától nyitott a rendezvény, így a szarvasi fiatalok is megtekinthetik az esti programokat. Egyetlen korlátja, hogy négyszáz külső belépő lehet a kapacitás miatt.

Arra a kérdésünkre, hogy a tavalyi évhez képest sikerült-e a Szarvasi Vízi Színházzal egyeztetni, Futó Zoltán elmondta, hogy január óta folytak az egyeztetések, hogy a két közeli helyszínen folyó program ne zavarja egymást. Az idén a színház szervezői a műsorrendet úgy alakították, hogy se a pénteki, se a szombati ne üsse egymást.

– Nagyon jó a viszony a Szarvasi Vízi Színház programszervezői és köztünk. Voltak az elmúlt években félreértések, érdekes módon nem a színház és köztünk, hanem kívülállók tettek megjegyzéseket a programra, akik itt sem voltak. Ezt meg mi nem tartottuk jogosnak.

Dernovics Péter a kezdetekről elárulta, hogy az együttműködés a Minden ami Szarvas és a Tessedik Campus között úgy jött létre, hogy a MASZ először csak a szombati nap szervezésébe szállt bele programmal, mára közel tízmilliós költségvetéssel működik a rendezvény, ami mind szigorúan szponzoroktól származik, az egyszemélyes cégektől az olyan országos ismertségűekig, amik már európai viszonylatban is nagyok.

– A kérdőíveken keresztül le tudjuk szűrni, hogy mit láttak, túl a sárkányhajózáson, túl a versenyen, mi ragadt meg bennük ebben a 48-72 órában, amit itt töltöttek. A város szempontjából ez egy borzasztó fontos rendezvény, mert olyan 900 aktív turistát tudunk megszólítani ezzel, akik csak azért jönnek ide Szarvasra, mert itt van egy rendezvény. Más szarvasi eseményekhez nem hasonlítva, mert mindegyik a maga nemében erős, de az, hogy egy hétvégén itt van kilencszáz gyerek, azok potenciális szarvasi vevők lesznek az évek során, akár a későbbiekben szülőként, vagy csak visszatérő nyaralóként – zárta a beszélgetést Dernovics Péter.

A SZIE Regatta június 22-én nyitja meg kapuit. Az első nap zártkörű. A szombati napon 18 órától nyílnak meg a kapuk a szarvasi fiatalok előtt.

Ezen a napon fellép a Vasovsky Live, majd Bárány Attila lép a keverőpultok mögé.

– A mi oldalunkról a legfontosabb, hogy a várost és a város értékeit tudjuk bemutatni, az épített és természeti szépségeit,

– Szeretném, ha mi, mint Tessedik Campus hozzájárulnánk egy jó programmal a városi események sorához.

0

Látványos gálaműsorral búcsúztatták a tanévet a néptáncosok

0

Nyáresti lazítással indította a szezont a baráti kör