in ,

Plébániai hittantábor a GFF Gyakorlóintézményében

0

Bárány, igazgyöngy, kincs, kovász, búza – ezekről a szavakról idei plébániai hittantáborunk kis résztvevőinek egy-egy gazdag mondanivalójú jézusi példabeszéd juthat eszébe.

2019. 06. 17. és 21.-e között immár V. alkalommal kaptunk teret és időt Jézust követő kalandjainknak a Gyakorló Általános Iskolában. Táborunk idei megszólítottjai azok voltak, akik egész évben elkötelezett, hűséges hittanosként kitűntek szorgalmukkal: így az elsőáldozók, a ministránsok és a bibliai vetélkedőn induló alsó tagozatos gyermekek.

Ezen a héten az Úr  Jézus példabeszédein azonban nem csak gondolatban elmélkedtünk, hanem elbáboztuk; megalkottuk; kelesztettük-dagasztotttuk; padlóképbe foglaltuk; templomba kincsként rejtettük, majd megtaláltuk; angyalkákként tettekre váltottuk; végül, de nem utolsó sorban pedig Mesterünk szavait szíveinkbe zártuk. Jézust követő kalandunkat ismerkedős játékokkal, csodaösvényes kirándulással, robbanó cicás társassal, “máltai nénis” szolid habzsi-dőzsivel, majd családi délutánnal tarkítottuk. Kincseink közt gyöngyszemként emlegettük a pénteki, táborzáró-hálaadó gitáros gyermekmisét, mely ritka fényponttá vált a Szent Klára templom egyházközségének életében.

Hálás köszönet illeti Gyekiczkiné Piroska nénit kreatív szervezői-segítői munkájáért, és Bíró Gyulát a Gyakorlóintézmény vezetőjét, az intézményt a befogadásért, a szarvasi Máltai Szeretetszolgálatot a finom ajándék falatokért és a családi délután megszervezéséért, Andi néni tanításáért, Kármen nénit gitárjátékáért, gimnazista önkénteseinket: Hajnalt, Szandit, Dalmát és Bettit kitartásukért, a kedves szülőket pedig adományaikért és bizalmukért.

Jancsó Brigitta hitoktató

Fotó: Hegedűs Éva0

Nyolc év után ismét megszépült Herczeg Gyula sírja

Szemerédi Bernadett

Számomra Szarvas a nyugalom szigete