in ,

Hunyadi: Nagyon gyenge kezdés után ezüst a megyei bajnokságban

0

Rosszul kezdődött a szezon, hat játékosuk még nyaralt az első mérkőzés idején, ami természetesen vereséghez vezetett. Ezt további öt követte, az első nyolc meccsből hetet elveszítettek. Ennek következtében a 10. helyre csúsztak. Onnan kezdhették az építkezést, ami olyan jól sikerült, hogy július első péntekjén Szpisják Zsolt, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának vezetője az ezüstöt hozhatta nekik július első péntekjén ezüstérmet nyújthatott át a Hunyadi ifistáinak. Az átadóra az öregfiúkkal vívott rövidített félidős mérkőzés után került sor.

Annak ellenére, hogy tavasszal is sokat küszködtek emberhiánnyal a bajnokság második felében, csak a bajnoktól kaptak ki, árulta el a nehéz kezdés okait firtató kérdésünkre Olasz Imre csapatkapitány. Sérülések és a tanulmányaikat szerteszét folytató csapattagok miatt legtöbbször cseréjük sem volt. Olyan is előfordult, hogy mindhárom kapusuk egyszerre volt a pályán, egy a helyén, kettő mezőnyben játszott. Kapusuk, Babák Zoltán vidékre került védeni, de sikerült a helyére kapust, a szintén szentandrási gyökerű Buzás Balázst leigazolni.

Már második–harmadik éve sikerül kiemelt csoportot indítani a megyei utánpótlás–bajnokságban, amiben a szentandrásiak az északi divízióban játszottak.

– A legfontosabb célunk megyei szinten az, hogy a helyi gyerekek játszanak az ifiben. Ahol ilyen bázis van, hogy a helyiek alkotják az ifjúsági csapatot, akkor azt gondolom, hogy az
felnőttek utánpótlása is meglesz hosszú távon – mondta Szpisják Zsolt, utalva a felnőtt megyei bajnokság szenvedésére. A Hunyadi ificsapata egy öcsödi és két-három szarvasival áll fel, szóval a Hunyadinál úgy néz ki, nem lesz baj ezzel. Az utánpótlásról mondott véleményét szentandrási szempontból alátámasztotta nég azzal is, hogy a szakvezetés U15-ös csapatot is nevezett az idei bajnokságra.

Arra a kérdésünkre, hogy a szentandrásiak őszi problémái máshol is jellemzőek-e, Szpisják Zsolt bólintott, és elmondta, hogy sajnos azt látják, hogy már az ötezres településeken is probléma egy-egy ifjúsági csapat kiállítása. A problémákat visszavezette arra, hogy milyen a település megtartóereje, ki foglalkozik a csapattal, milyen a légkör, milyenek a körülmények, milyen a közösségépítés. Talán ez utóbbit tartja a legfontosabbnak a megyei futballban.

– Akkor fog jönni a gyerek, ha olyan közösségbe tud jönni, ahol jól érzi magát – jelentette ki a megyei vezető.

Hamza Zoltán, a Hunyadi elnöke elmondta, hogy a február 8-án felálló új elnökség egyik legfontosabb célkitűzésének tekintette, hogy biztonságosan tudjon működni az egyesület. Ezt úgy néz ki, sikerült is megteremteni, amit az ifi eredménye igazol is. Hamza Zoltán kiemelte, hogy a megyei MLSZ minden kérésükre pozitívan reagált, mindenben segített.

2018-2019 Bajnokság csapattagjai: Babák Zoltán, Banász Bendegúz Gábor, Bíró Dávid Benjamin, Buzás Bálint Pál, Farkas Bence Alex, Fogarasi Domán Rudolf, Galát Martin, Jordán Lajos, Kepenyes Balázs, Kuczbel Adrián, Lestya-Goda Nándor, Mészáros János Róbert, Nemcsényi Bence Zsolt, Olasz Imre, Olasz István, Pintér István Simon, Romhányi Domiknik József, Romhányi Roland, Szekeres Zoltán, Szűcs Damján Róbert, Tasi Kristóf, Tasi László, Tóth Patrik Marcell, Vérten Kristóf

Legtöbb hunyadis gólt az idei bajnokságban Tasi Kristóf (57), Olasz Imre (39) és Olasz István (20) lőtte.

Fotó: Police.hu

Szóváltásból késelés Szarvason

Illegális hulladéklerakás miatt áthelyezik az egyik üveggyűjtő szigetet