in , ,

Körvonalazódik az ellenzéki összefogás Szarvason

Regős Mátyás és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)
Regős Mátyás és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)

Szeretnénk az ellenzéki szavazókat egy táborba gyűjteni, és megváltoztatni a várospolitikát – ezzel a bejelentéssel kezdte sajtótájékoztatót Pálinkás Tamás. A Jobbik helyi elnöke a július 18-i eseményen hangsúlyozta, nem egymás mögött, hanem egymás mellett állva szeretnének dolgozni, és minél szélesebb szavazókört megszólítani.

Regős Mátyás, az Élhetőbb Szarvasért Egyesület elnöke elmondta, minden számításba jöhető pártot megkerestek, köztük azokat is, amelyek nem rendelkeznek szarvasi alapszervezettel. Szóban mindenki kifejezte együttműködési szándékát, jelenleg pedig erre vonatkozó dokumentációk készítése zajlik. Példaként említette az Új Kezdet pártot, amelytől a napokban kapták meg az írásbeli szándéknyilatkozatot.

Pálinkás Tamás megerősítette, a Jobbik is támogatja az ÉSZ kezdeményezését. Úgy látják, hogy aki ezt nem teszi, az a Fidesz szekerét tolja. Bíznak benne, hogy teljes ellenzéki összefogás esetén nagymértékben kicserélődik a jelenlegi testület. Ő, maga, az 5. számú körzetben indulna, de ha létrejön az ellenzéki megállapodás, akkor nem zárkózik el ezen elhatározásának átgondolásáról.

Azt tapasztalják, hogy az elmúlt ciklusban lényegesen kevesebb forrás érkezett a településre, amelyen megfelelő hozzáállással lehet változtatni. Mindazonáltal leszögezte, a városvezetés által elindított jó kezdeményezéseket továbbra is megtartanák, és fejlesztenék.

Az előzetes információk alapján azt prognosztizálja, hogy a Fidesz háza táján is komoly személyi változások lesznek. Ez szerinte jórészt azzal magyarázható, hogy sokan már nem adják a nevüket a párthoz.

Szólt a közbiztonság helyzetéről is. Mint elhangzott, több bűncselekmény történt az utóbbi időben, ami aggodalomra ad okot. A késeléses eset kapcsán megfogalmazta, a retorzió hiánya arra enged következtetni, hogy a Fidesz által betelepített migránsoknak bármit meg lehet tenni. A Mongóliából, Indiából érkezett vendégmunkások egyébként is csupán a hazai bérek letörését vonják magukkal, ami miatt egyre több szarvasi dönt az ország elhagyásáról.

Szomorúan tapasztalja, hogy sötétedés után kiürülnek az utcák, a fiatalok nem járnak el szórakozni. A legtöbben otthon töltik az estéiket, ha pedig kimozdulnak, közbiztonsági okokból inkább autóval teszik. Az esetek kapcsán megkérdőjelezi azt is, hogy elfogadható-e a rendőrkapitány éves beszámolója, amelyet a jobbikos képviselő kivételével eddig mindenki támogatott.

Zárásként elmondták, a polgármesterjelöltjüket egyelőre nem nevezik meg, mivel a csatlakozó pártokkal együtt szeretnének erről végleges döntést hozni.

Kérdésre válaszolva elmondták, egyelőre hat párttal vették fel a kapcsolatot, amelyek közül kettővel nem tudtak megegyezni. Eggyel még zajlanak a tárgyalások, amelyek lezárását követően a nyilvánosságot is tájékoztatják.

0

Feláldozzák a Körös Party Rockonokat

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia0

Drótos Jankó ismét meghódította a közönséget