in , ,

Kajak-kenu vébé: A szentandrási-szarvasi Bodonyi Dóra a legsikeresebb magyar versenyző

Szeged, 2019. augusztus 25. A győztes Bodonyi Dóra (k), a második helyezett német Tabea Medert (b) és a harmadik helyezett fehérorosz Marina Litvincsuk (j) a női kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

– Extraklasszis lett Bodonyi Dóra? – tette fel a kérdést az M4 riportere, mire Csabai Edvin egyszerűen csak annyit mondott, hogy Dóri szerinte már az volt.

Dóri komolyan vette az 5000-et, a K-4 1000 arany utáni sajtónyilatkozatra sem ment el. az 5000 után viszont már a kamerák elé állt.

– Szeretem ezt a számot, de külön nem készülök már rá. Az első évben ezerre meg ötezerre készültem, és ez szerintem még abból maradt – mondta könnyeivel küszködve nyilatkozatában.

A négyesre utalva annyit mondott, hogy az ottani arany felett érzett öröme miatt egy kicsit elvitte a hév a rajtnál, és nem is tudott kellőképpen odakoncentrálni. A 27 induló közül az első hosszon kiverekedte magát a bolyból, és egy hatos élbollyal kicsit ellépett a mezőny többi tagjától. Az olasz Cicali minden fordulónál nagyon ügyesen mindig a belső íven maradt. Az utolsó kanyar előtt Dóra nagyon szűk fordulóval állt rá a célra, az olasznak nem hagyott helyet maga és a bója között, amitől az olasz mozgása szétesett.

Az utolsó 250 előtti fordulóból kijőve iszonyatos tempót tudott diktálni. Csak a fehérorosz Litvinchuk és a német Medert tudta vele tartani a tempót, de az aranyra már nem nem voltak veszélyesek, Dóri 22:04.3-as idővel nyerte ma második aranyát.

Fotó: MTI

Szentandrási-szarvasi vébéaranyat hozott Bodonyi Dóra

Podani Milán (balról)

Podani Milán duplázott Kunmadarason