in ,

Fordított és elvitte a három pontot a Körösladány

0

A 4. játéknapon a Körösladány MSK csapatát fogadtuk. A két gárda nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése, így biztosak lehettünk benne, hogy ennek megfelelő szintű játékot hoz majd a rangadó.

1. perc: Egy középpályán megszerzett labdával Papp lépet ki a védőink között, de 15 méteres gurítása a bal kapufa mellé ment.
10. perc: Sindel forgatta meg a védőjét a bal oldalon, középre adott, az érkező Farkas pedig három méterről a kapu fölé lőtt.
12. perc: Styecz mintaszerű beadása Sindelt találta meg, aki kapásból tüzelt, de Nagy védeni tudott.
21. perc: Medvegy vitte le a labdát az alapvonalig, ahonnan középre ívelt, Sindel pedig öt méterről elegánsan a jobb alsó sarokba helyezett. 1-0.
25. perc: Polák beadását Papp lőtte az égbe az ötös sarkáról.
27. perc: Kriska szerzett labdát, majd a tizenhatos jobb sarkáról lőhetett, nagy erejű lövése azonban kapu fölé szállt.
43. perc: Egy tetszetős támadás építés után Zimától Styeczhez került a labda, aki sajnos óriási helyzetben, 12 méterről magasan a léc fölé lőtt.

57. perc: Kisari beadását Burai lőtte az oldal hálóba öt méterről.
65. perc: Furár ívelt középre Farkas lábára, aki azonban szorongatott helyzetben fölé-mellé lőtt.
69. perc: Papp ugrott ki középen majd kifele megtolta a labdát, az ütemet tévesztő Krnács pedig eltalálta a lábát, tizenegyes. A büntetőt Prasler magabiztosan értékesítette. 1-1.
70. perc: Ruzsa visszagurítását Papp lőtte meg amit Krnács kiütött Kiasari elé, aki egy cselt követően kisodródott, végül védőink tisztáztak.
74. perc: Zelenyánszki lőhetett a tizenhatosról középről, de kicsivel célt tévesztett, így a jobb kapufa mellett suhant el a labda.
77. perc: Burai indult meg középen lendületesen, a keresztező Süli pedig buktatta, amiért sárga lap járt, mivel ez már a második volt neki, így a kelleténél hamarabb véget ért számára a meccs.
82. perc: Kisari fejelt középre Papphoz, aki tizenegy méterről fejelt a léc alá. 1-2.
88. perc: Medvegy végezhetett el szabadrúgást jobbról, a kapusról lecsorgó labdát Sindel kiszorított helyzetben, keresztben ellőtte a kapu előtt.

Már az első percben meghűlt bennünk a vér, mikor Papp nagy helyzetben mellégurított, de ezt követően magunkhoz vettük az irányítást, és támadásainkat tudatosan felépítve, főleg a széleken vezetett akciókkal rendre zavarba tudtunk hozni a ladányi védelmet. Több óriási helyzetet kidolgozva, de azokat kihagyva ért véget a játékrész. A fordulás után merőben megváltozott a játék képe, hogy tudatosan, vagy tudat alatt, de megpróbáltuk tartani soványka előnyünket, ami nem sok jót sejtetett a folytatásra. Sorra jöttek a vendég helyzetek, aminek egyenes következménye volt az egyenlítő találat. Szokták mondani, hogy a baj nem jár egyedül, hát most sem jött, hozta magával a kiállítást, ami után már talán a döntetlennel is kiegyeztünk volna, de végén egy Kisari-Papp stukk partit közelről nézve, elúszott az egy pont is. A mai találkozó iskola példája volt annak, hogyan verje meg magát egy csapat, mert sajnos elherdáltuk a helyzeteinket, és a labdarúgás örök törvénye ezúttal is bebizonyosodott. Ez a csata elveszett, de hosszú még a háború, a vaktöltényeket viszont illene éles lőszerre cserélni. Jövő héten Orosházán tesszük látogatásunkat.

Szarvasi FC 1905 – Körösladányi MSK 1-2 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 500 néző. Játékvezető: Krajcsovicz Zsolt (Belicza B., László I.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bakró G. (Kiri M.), Süli A., Vozár D., Zima D., Kriska N. (Polonszki P.), Furár R., Styecz M., Farkas J. (Klimaj Z.), Sindel R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Körösladány: Nagy B. – Vincze D., Polák G. (Kisari T.), Ruzsa Z., Burai I. D., Szántó M., Prasler T., Papp Zs., Zelenyánszki L., Zsíros P., Szabó Á.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Gólszerzők: Sindel R. 21′ illetve Prasler T. 69′ (büntetőből), Papp Zs. 82′

Kiállítva: Süli A. 77′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Harminc percig remekül játszottunk, az utána következő egy órában az intelmeim ellenére az eredmény tartására törekedtünk, ezért a hozzáállásért nagy árat fizettünk.

Fodor Sándor: – Az első félidőben a több helyzetet kialakító hazaiak megérdemelten vezettek egy–nullra. A második felvonásban sorra alakítottuk a helyzeteket. Egyértelműen jobbak voltunk, jól kézben tartottuk a mérkőzést és megérdemelten nyertünk.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)

Kiss László a labdával (Fotó: Babák Zoltán)0

0–2-ről döntetlenre hozta a Hunyadi a végét Dévaványa ellen

0

Közel huszonnégy millió forintból újult meg a napközis konyha Csabacsűdön