in , ,

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Kasnyik Gábor kondorosi utramaratonista ötletének megvalósításában Tóth László és Kárpáti Andrea, Békéscsabai BSI futónagykövetek segítettek. Társszervezője a Maradj Lendületben! Sportegyesület volt, aminek a honlapján a célként azt jelölték meg, hogy ezzel az egyszeri és megismételhetetlen lehetőséggel életre szóló élményt adjanak a futás, kerékpározás és a görkorizás szerelmeseinek, vagy azoknak, akik egyszerűen csak ki nem hagytak volna egy ilyen eseményt azzal, hogy “az elkészült M44-es utat a műszaki átadás után, de még a forgalomnak átadás előtt, közösen végig fussunk és kerékpározzunk a Tiszakürt-Kondoros szakaszon”.

Mintegy ezerháromszázan vágtak neki a mindhárom műfajban 58,4 kilométeres távnak. A kerékpárosok első csoportja a kiírás szerint 8 órakor indult Tiszakürtről. Egy négyfős csapat komoly széllökések közepette már 9:24-kor el is húzott a csabacsűdi lehajtónál.

Itt futottunk össze Molnár Józseffel, Csabacsűd polgármesterével, aki településéről elsőként érkezett a fogadópontra, és szemmel láthatóan nem tervezett aznapra sportot.

– Szenzációs dolognak tartom ezt a mai rendezvényt a kerékpározás, a görkorcsolyázás, valamint a futás vonatkozásában, ami egy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség – foglalta össze egy mondatban az eseményt, hiszen mint településvezető inkább a jövőre gondol.

– Maga az M44-esnek a megépítése az pedig településünk szempontjából is kiemelkedő fontosságú építkezés. Úgy gondolom, hogy az ország vérkeringésébe fokozottabban kapcsolódik be így Békés megye is, ezáltal természetesen településünk is, mindez magában hordozza a reményeink szerint a fejlődésnek a lehetőségeit. Minden olyan megyeszékhely, település, ami közvetlen kapcsolatban áll egy főközlekedési úttal, autóúttal, előnyét élvezi mindezeknek. Reméljük, hogy így lesz ez a továbbiakban is.

Beszélgetésünk közben feltűntek a csabacsűdi iskolások is, akik a felhajtónál várták a sportolókat. Szarvason komoly fogadóstáb várta az érkezőket, akik hűsítőket szolgátak fel a megfáradt kerékpárosoknak. Ottjártunkkor érkeztek meg az első görkorisok.

A kondorosi befutónál minden résztvevő emléklapot és érmet kapott a ritka és megismételhetetlen esemény emlékére.

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)0

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink