in ,

Szlovákosok a Bolyain

Az ötödikesek0
Az ötödikesek

2019. október 24-én Gyulán került megrendezésre a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei díjkiosztó ünnepsége. A díjátadó Ady Endre: A Tűz csiholója című versével kezdődött. A megjelentek köszöntése és Böjte Csaba gondolatai után Kepenyes András nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta, hogy a XIII. alkalommal megrendezett vetélkedésen összesen közel háromszáz csapat, mintegy ezer diák mérte össze tudását.

A matematika a tudományok kapuja és kulcsa /Roger Bacon/

A versenyt három héttel ezelőtt rendezték öt helyszínen: Gyulán, Békéscsabán, Mezőkovácsházán, Orosházán és Szarvason. A gyulai eredményhirdetésre évfolyamonként a legjobb hat csapatot hívták. A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium ötödikes és hatodikos diákjai képviselhették intézményünket. Harsányi Botond, Misúr Csaba és Tóth Máté az előkelő negyedik helyet szerezte meg, míg a hatodik évfolyam tanulói: Liszkai Réka, Pósa Réka, Medvegy Máté és Tóth Bence a dobogó második fokán végeztek. Nekik az a bravúr is sikerült, hogy harmadik éve vesznek részt ezen a versenyen, s mind a három alkalommal bejutottak a legjobb 6 közé. A két csapat felkészítője: Kerti Éva.

A hatodikosok
A hatodikosok

A műsor szerkesztői az izgalmakat próbálták zenével, tréfás matematikai idézetekkel és versekkel oldani. Az egyik közülük:

„A szorzás tényezőiről írtunk dolgozatot.
Nem is lett olyan rossz, de azért jó se.
Hármas.
Ebben a félévben ez már a negyedik.
De sem az anyu, sem a Tünde néni nem akarja elismerni,
hogy négy hármas az ugyanannyi, mint három négyes.
Hiszen a szorzás tényezői felcserélhetők!”

/Békés Márta/

A versenyzőknek gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Kerti Éva

0

Ismét sokan jótékonykodtak a Vajda Alapítványi bálján

Fotó: Babák Zoltán0

A Szarvasi FC 1905 ismét amatőr kupadöntős