in ,

A végére meleg lett, de begyűjtöttük a három pontot Nagyszénáson

A 14. játéknapon Nagyszénásra látogattunk. Az esélyek alapján egyértelmű győzelmi szándékkal léphettünk pályára, amit a közelmúlt egymás elleni találkozóinak eredményei is alátámasztottak, ugyanis az utóbbi időkben lejátszott bajnoki, és kupa párharcaink rendre a mi sikerünkkel végződtek.

4. perc: Borgulya nagybedobását középen Miszlai továbbcsúsztatta, a hosszún érkező Nyéki lövése először Vozárról lepattant, majd az ismétlést Krnács hatástalanította.
7. perc: Balogh távoli szabadrúgása a felső lécen csattant.
8. perc: Vozár a jobb oldalon tűnt fel, a tizenhatoson belül visszagurított Zima elé, aki 14 méterről futtából kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1.
12. perc: Polonszki gurított Furár elé, akinek 14 méteres lövését Bordás védte, majd a védők mentettek. Az ezt követő szögletből Süli fejelt a jobb kapufára.
20. perc: Furár tört előre, majd ígéretes helyzetben oldalra játszott, ám nem talált társat.
25. perc: Szikora adott mértani pontosságú paszt Zimának, aki a kaputól 14 méterre látványosan átvette, majd a kapu jobb oldalába helyezett. 0-2.
41. perc: Furár indította Farkast, akit Rafaj a tizenhatoson belül felborított, így ez ebben a formában tizenegyest ért. A büntetőnek a sértett futott neki, de nem túl pontos lövése Bordásról kipattant, az egyből eszmélő Bozsó viszont közelről a léc alá bombázott. 0-3.

52. perc: Balogh adott középre balról, az érkező Bozsó lövését Bordás bravúrral szögletre védte.
56. perc: Polonszki játszotta meg Farkast, aki nagy helyzetben léphetett ki, de túl közel került a szénási hálóőrhöz akiben elakadt a lövése. Még ugyanebben a percben sikerült centerünknek a javítás, miután Balogh viharzott el a bal szélen, lövésszerű beadása Bordáson átpattanva hozzá került, majd három méterről könnyedén a hálóba fejelt. 0-4.
61. perc: Egy Miszlai-Márk összjáték után utóbbi került helyzetbe, és 14 méterről a kapu közepébe emelt. 1-4.
76. perc: Balogh élesen meglőtt szabadrúgását Bordás kiütötte, Vozár a hozzákerülő labdát Farkashoz továbbította, aki a kapuba lőtt, de mivel leshelyzetben volt, így a találat nem került be a jegyzőkönyvbe.
80. perc: Újra Márk került ziccerbe középen, akinek lövését még Krnács védte, de a kipattanóra jó ütemben érkező Miszlai nyolc méterről már nem hibázott. 2-4.
88. perc: Szilágyi tolta ki balra a labdát Borgulyához, akinek öt méterről leadott lövését Krnács óriási bravúrral ütötte szögletre.
89. perc: Márk végezhette el a sarokrúgást, ami után Miszlai hat méterről a védők közül a legmagasabbra emelkedve a kapu jobb oldalába fejelt. 3-4.
91. perc: Sindel beadásáról Varga késett le centikkel középen.
92. perc: Balogh fordult le a védőjéről, majd hat méterről lőhetett, de Bordás ezúttal is a helyén volt.

A mérkőzés első helyzete még ugyan a hazaiak előtt adódott, de ez után hamar vezetést szereztünk, és kapufák, helyzetek jelezték fölényünket, amikből jó időszakokban rúgva , még kétszer sikerült bevennünk a szénási kaput, így a félidő végére megnyugtatóvá vált az előnyünk. Sőt a második játékrész elején sikerült rárúgni a negyediket is, amivel gondoltuk, végleg eldőlt a találkozó. A hatvan percnyi jó játék után kezdtünk ráülni az eredményre, aminek egy szépítő találat lett az elsődleges következménye. A baj az volt, hogy az utolsó tíz percben még kettőt hozzárúgtak a hazaiak, így azután már igen meleg kezdett lenni a pite számunkra, de szerencsére már kevés volt az idő ahhoz, hogy komolyabb bajba sodorjuk magunkat, így a négy gólos előnyből sikerült egyet megtartani a mérkőzést lezáró sípszóig. Mindkét csapatnak jár az elismerés, mert egy gólokban gazdag találkozót sikerült kihozniuk ebből a kilencven percből, még ha a pálya talaja sokszor akadályozta is őket ebben. Bár a bajnokság őszi szakasza több csapatnak véget ért, nekünk még van egy régebbről elhalasztott mérkőzésünk a Békéscsabai Előre II. ellen, amit jövő hétvégén pótolunk be a megyeszékhelyen.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 3-4 (0-3)
Nagyszénás, Sportpálya – 200 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Halma S., Varga L.)

Nagyszénás: Borbás S. – Godár Gy., Zábrák Z., Borgulya T., Nyéki B., Miszlai L., Juhász N. (Szilágyi H.), Vajgely Gy., Rafaj P. (Simon L.), Vili M., Márk Á.
Játékos edző: Tasi Róbert

Szarvas: Krnács R. – Szikora M., Polonszki P. (Kiri M.), Süli A., Vozár D. (Viszkok D.), Bozsó L., Zima D., Furár R., Kriska N. (Sindel R.), Farkas J. (Varga I.), Balogh G.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Márk Á. 61′, Miszlai L. 80′, 89′ illetve Zima D. 8′, 25′, Bozsó L. 41′, Farkas J. 56′

Edzői nyilatkozatok:

Tasi Róbert: – Érthetetlen számomra, hogy miért a második félidőben kezdtünk el futballozni, ettől függetlenül elismerésem az egész csapatnak, hogy egy pillanatra sem adta fel a győzelem reményét.

ifj. Somogyi János: – Remek első félidei játék után a másodikban érthetetlenül visszaesett a játékunk, amiért majdnem óriási árat fizettünk. Elismerésünk a hazai csapatnak, hogy reménytelen helyzetben sem adta fel.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

0

Nagy volt az érdeklődés a Székelyes nyílt napon

Nagy Róbert (Fotó: Valló Zoltán)

Mr. Leicester Paton – Nagy Róbert