in ,

Karate: Két ezüst Szlovéniából

A hétvégén került sor a Ljulbjana Open nemzetközi karate versenyre. A szarvasi csapat 6 versenyzővel nevezett. A napot Müller Peti kezdte a 13-14 éveseknél, aki gyorsan meg is szerezte a vezetést, de ellenfele fordítani tudott, így nem sikerült a továbbjutás.

Ruzsinszki Balázs a 10-11-ben nyerte első meccsét, és a másodikban is sikerült 0:1-nél fejbe rúgnia bosnyák ellenfelét, ám a bírók ellen felének ítéltek találatot.

Kerti Kelemen a kadet -63kg-ban elakadt ellenfelében, aki sajnos később nem segítette vigaszágra.

Nagy Máté szintén győztes meccsel kezdett, a második körben azonban elmaradt a kezdeményezés, így 0:0 eredménynél ellenfelét hozták ki a bírók.

Juhász Bálint junior -68 kg-ban 1:0 vezetésnél az utolsó másodpercben kilépett, amiért leléptették.

Frankó Dániel a junior +76kg-ban első mérkőzését magabiztosan nyerte, majd a döntőbe 8:0-s győzelemmel jutott. Itt azonban alulmaradt a kvalifikációt vezető Dvorák Ádámmal szemben, így az EB-szereplés Daninál sajnos ezúttal nem jött össze.

Tálas Bendegúz első helyen érkezett az U21 -84 kilós kvalifikációjában. Szlovéniában az első meccsén meg is szerezte az első pontot, ám ellenfele 2:1-re feljött az utolsó másodpercekben. Tálas összeszedve magát újabb támadást indított, kiegyenlített, és az első szerzett pont előnyével a döntőbe jutott. Itt már sajnos elfogyott az erő, de a 2 pontjával Bendegúz bebiztosította helyét, így képviselheti városunkat és hazáját a februári korosztályos Eb-n.

A szarvasi karatésok a hétvégén rendezik meg hagyományos Reménységek Tornája versenyüket, utána pedig edzőtáborozást követően Montenegróban versenyeznek.

Ruzsinszki György

Fotó: Babák Zoltán

Tessedik Campus: Pénz vagy a hozzáértés hiánya vezetett ide?

Laurinyecz Levente0

Gyakorlós mesemondó siker Gyulán