in ,

Nyolc helyet lépett előre a szentandrási kajak-kenu klub

Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán)0
Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán)

A klub történetének 58. évadát zárta a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Club a Körös Művelődési Házban november 9-én. Sinka Péter először a vendégeket köszöntötte, majd a frissen megválasztott testület jelenlevő tagjai. Az MKKSZ részéről eljött Boros Gergely, az egyesület szakmai vezetője, valamint Kubina Ádám titkárságvezető.

Elsőként megemlékezett alapítótagjukról, Csikós Gyuri bácsiról, aki januárban, 90 éves korában engedte el az egyesület kezét, de Sinka József emlékét sem engedte halványulni. Sajnos fekete év volt ez az egyesület életében, egy fiatal sportolóról is már csak emlékezni tudott. Tóth Róbert, aki Kovács Lacussal ifjúsági Európa-bajnok volt, a közelmúltban távozott.

Petár ezután sorra vette az év történéseit, versenyeket. Örömmel osztotta meg, hogy szponzorok felajánlásának köszönhetően MK-4-es hajót vásárolhattak, csapatépítő kiránduláson vehettek részt, illetve toborzó napközis tábortartottak 35 fő részvételével.

A 29 fő versenyzési engedéllyel rendelkező sportolójuk 12 első, 18 második, 8 harmadik helyezést ért el az idén, amivel az MKKSZ bajnoki pontversenyében a középmezőnybe várják magukat. Boros Gergely elárulta, 133,5 ponttal a 37. helyen végzett a klub, ami nyolc helynyi előrelépés a tavalyi 45-höz képest a 101 egyesületet felvonultató rangsorban. Az MKKSZ szakmai igazgatója köszönetét fejezte ki a szülők és az önkormányzat felé, hogy segítik a gyermekek munkáját. Gratulált a klubnak Bodonyi Dóra eredményeihez, egyúttal példaként állította a fiatalok elé.

Fotó: Hegedűs Éva0

A Városi Könyvtárból a Szentföldre

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)0

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő