Connect with us

Sport

Nyolc ellenfelet kapott Bici néni az idei sakkszimultánon

Vitéz Sinka Brigitta és ellenfelei (Fotó: Babák Zoltán)
Vitéz Sinka Brigitta és ellenfelei (Fotó: Babák Zoltán)

Vitéz Sinka Brigitta, Bici néni, a 92. születésnapjához közeledik, de ki nem hagyna egy hagyományos szentandrási sakkszimultánt sem. Péntek délelőtt nyolc ellenfelet kapott az István király utcai klubban, ami hagyományosan otthont ad ezeknek az eseményeknek.

Hévizi Róbert visszaemlékezett a tavalyi szimultánra, amikor a 15000. partihoz igyekeztek minél közelebb segíteni Bici nénit. Akkor ugyan 14985-nél elfogytak a vállalkozó kedvű szentandrásiak. Akkor még Sinka Imre polgármester is bevállalt egyet.

– Az hogy hány partit játszunk, az már másodlagos, az sokkal nagyobb öröm, hogy évről évre találkozunk, beszélhetünk a sakkal kapcsolatos dolgokról, illetve a pályafutásodról, Bici néni. Nagyon örülünk, hogy itt vagy közöttünk, és azt kívánjuk, hogy minél többször gyere el, minél több partit játsszál még itt a szimultánok során – mondta Hévizi Róbert.

Sinka Imre polgármester egy csokor virággal köszöntötte a 92 éves sakkmestert. A település vezetője ezúttal nem vállalt játékot a sakkmester ellen.

– Megígértem, hogy amíg mozogni tudok, addig a sakkot nem hagyom abba. Próbálok mindent elkövetni, hogy talpon maradjak – mondta Bici néni, aki nemrég úgy ment be az ORFI-ba, hogy generáljavítást kér.

Háláját fejezte ki a falunak és a szervezőknek, akik az ide- és a visszaszállítástól kezdve megszerveznek mindent.

Most a 15383-as sorszámot kapta az első asztalnál ülő, ami azt jelenti, hogy 400 partit sikerült egy év alatt lejátszania Bici néninek.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tizennyolcan a Hunyadi első edzésén

Sport

Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán) Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Már a téli tüzelőre gondolnak Csabacsűdön

Mezőgazdaság

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Időradír

Színház

Gróf Bolza Pál kastélya diszkófényekben (Fotó: Babák Zoltán) Gróf Bolza Pál kastélya diszkófényekben (Fotó: Babák Zoltán)

Otthoni stúdióban kezdődött, a Bolza-kastélyban fejeződött be

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect