in ,

Nyolc ellenfelet kapott Bici néni az idei sakkszimultánon

Vitéz Sinka Brigitta és ellenfelei (Fotó: Babák Zoltán)0
Vitéz Sinka Brigitta és ellenfelei (Fotó: Babák Zoltán)

Vitéz Sinka Brigitta, Bici néni, a 92. születésnapjához közeledik, de ki nem hagyna egy hagyományos szentandrási sakkszimultánt sem. Péntek délelőtt nyolc ellenfelet kapott az István király utcai klubban, ami hagyományosan otthont ad ezeknek az eseményeknek.

Hévizi Róbert visszaemlékezett a tavalyi szimultánra, amikor a 15000. partihoz igyekeztek minél közelebb segíteni Bici nénit. Akkor ugyan 14985-nél elfogytak a vállalkozó kedvű szentandrásiak. Akkor még Sinka Imre polgármester is bevállalt egyet.

– Az hogy hány partit játszunk, az már másodlagos, az sokkal nagyobb öröm, hogy évről évre találkozunk, beszélhetünk a sakkal kapcsolatos dolgokról, illetve a pályafutásodról, Bici néni. Nagyon örülünk, hogy itt vagy közöttünk, és azt kívánjuk, hogy minél többször gyere el, minél több partit játsszál még itt a szimultánok során – mondta Hévizi Róbert.

Sinka Imre polgármester egy csokor virággal köszöntötte a 92 éves sakkmestert. A település vezetője ezúttal nem vállalt játékot a sakkmester ellen.

– Megígértem, hogy amíg mozogni tudok, addig a sakkot nem hagyom abba. Próbálok mindent elkövetni, hogy talpon maradjak – mondta Bici néni, aki nemrég úgy ment be az ORFI-ba, hogy generáljavítást kér.

Háláját fejezte ki a falunak és a szervezőknek, akik az ide- és a visszaszállítástól kezdve megszerveznek mindent.

Most a 15383-as sorszámot kapta az első asztalnál ülő, ami azt jelenti, hogy 400 partit sikerült egy év alatt lejátszania Bici néninek.

Fotó: Babák Zoltán0

Összefoglaló mezőgazdászoknak a földügyleteket érintő változásokról

Fotó: Babák Zoltán0

Instagram szülőknek, digitális identitás, testképzavar