Connect with us

Szarvas

Az ünnepi díszkivilágítással együtt gyulladt meg az első gyertya lángja

Lázár Zsolt és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)
Lázár Zsolt és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Adventtel szinte egyidőben az igazi téli időjárás is beköszöntött. A katolikus templom mellett gyülekezőket nulla fok körüli hőmérséklet fogadta, így mindenki hálásan szorongatta a szívet-lelket átmelegítő teát és forralt bort, amivel az önkormányzat kedveskedett az ünneplőknek.

Az adventi sorozatot az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóinak éneke nyitotta, majd Lázár Zsolt esperes arra kért mindenkit, nézzenek körbe, gyönyörködjenek a felgyulladó ünnepi fényekben. Mint arról korábban már beszámoltunk, a közel 4 km hosszú fényfüzér, a fénygömbök és a kandeláberekre kerülő ünnepi motívumok sorát idén egy szánt húzó fényszarvas egészítette ki, amelyet az önkormányzat bruttó 3,5 millió Ft-ért vásárolt.

Az ótemplomi evangélikus egyházközség igazgató lelkésze bevezetőjében egy történetet elevenített fel. A hétköznapi életképben férj és feleség közösen kortyolgatják a kávét, és a férfi arról panaszkodik, hogy nem elég édes az ital. Párja azt javasolja, hogy kavarja fel a feketéjét, mire a férj így is tesz. Így azonban már túl édesnek találja a kávéjét. Erre megszólal az anyuka: – Tudjátok, a vége mindig édesebb!

Lázár Zsolt párhuzamot vont az idő múlásával, hiszen ahogyan közeledik Jézus Krisztus születésének ünnepe, úgy válnak egyre „édesebbé” a hétköznapok is. Bár gyakran zsúfoltnak érezzük ezt az időszakot, hálásnak kell lennünk azért, hogy ilyen sok helyen ünnepelhetünk a városban, és azért a közösségért, ahová tartozunk. Hozzátette, a karácsony különösen a gyerekek számára kedves, akik számolják a napokat a fa díszítéséig, az ajándékok kibontásáig és az ünnepi ételek megkóstolásáig.

– Ez a gyermeki kíváncsiság, ez a gyermeki várakozás legyen ott mindannyiunk szívében. Ne fáradjunk bele ezekbe az évekbe, ne fáradjunk bele az év utolsó hónapjának csodálatos időszakába, hanem élvezzük minden egyes pillanatát, mint a kávénak az utolsó részét, amikor felkavarjuk. Talán egy picit édesebb, mint ahogyan szeretjük, de tudjuk, hogy miért. Mert Jézus eljövetelét ünnepeljük – fogalmazta meg.

Kérte, ne feledkezzünk el arról a fényről, amit Jézus elhozott magával, és éljük meg ennek a hónapnak minden egyes csodáját.

Babák Mihály polgármester arról beszélt, hogy ismét eltelt egy év, amikor gyakran elmentünk egymás mellett, nem mosolyogtunk eleget, és nem voltunk kellőképpen vidámak, mivel rengeteg gondunk volt. Éppen ezért ki kell használnunk ezt az időszakot arra, hogy egy kicsit figyelmesebbek legyünk magunkkal és másokkal szemben, különösen pedig gyermekeinknek szenteljünk több időt.

Az adventi gyertya első lángját közösen gyújtották meg, majd a település első ember kis mécsesek formájában mindenkinek osztott az ünnep fényéből.

Népszerű

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect