in ,

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

0

A Hálaadás Észak-Amerika – vagyis az Egyesült Államok és Kanada – második legnagyobb ünnepe a karácsony után. Mint a neve is sugallja, a Hálaadás Napja egy olyan nap, amikor hálát adunk valamiért. November hónap 4. csütörtökén az Egyesült Államokban számos hagyomány képezi az ünnep részét. Többek között ezen a napon összegyűlnek a családok és egy közösen elfogyasztott vacsorával ünneplik meg a Hálaadás Napját.

Az idegen nyelvi munkaközösség ebben az évben úgy döntött, hogy erre a neves napra szervezzük a hagyományos Tea time nevű rendezvényünket és főszerepet adunk az intézményünkben tevékenykedő amerikai tanárainknak, név szerint Brett Bakernek és Nathan  Overtonnak. Brett és Nathan egy közösen összeállított prezentáció segítségével a tornatermi megnyitó során bemutatták nekünk, hogy hogyan ünneplik az amerikaiak ezt a jeles eseményt, információt kaptunk az ünnep eredetéről, a mai modern kor látványos parádéjáról is New York utcáin. Bemutatójuk előtt a 6.a osztályból az Országos Civilizáció Versenyen elért 5. helyezést elért csapattagok, név szerint: Tóth-Rigler Emma, Kepenyes-Darida Zoé, Lestyán Lili, Medvegy Zalán és „telefonos bejelentkezéssel” Pozderka Nándor adta elő a Dallas című film ihlette saját maguk által megírt és előadott jelenetet, mellyel a színpadi szereplés kategóriában maximális pontszámot szereztek a szegedi megmérettetésen. Ehhez a szép eredményhez ezúton is gratulálunk!

A programra az alsós és felsős osztályok képviseletében érkezett tanulók vegyes összetételű csapatokban járhatták be a különböző helyszíneket. A tornateremben Szilágyi Zoltán és Brett Baker a baseball játék alapelemeit tanította meg a tanulóknak, a váltó teremben Weinperné Kiszely Nóra és Szabóné Molnár Alexandra online játékokkal és szókeresővel bővítette a gyermekek meglévő ismereteit, a könyvtárban pedig hálaadási pulykát készíthettek a gyerekek Varga-Molnár Gabriellával és Egriné Tusjak Otíliával. (Csak kézműves tevékenységgel, természetesen!) A program zárásaként a 48 diák az ebédlőben tanáraikkal kötetlen beszélgetés mellett egy közös megvendégelésen vett részt és fogyasztotta el egy csésze tea mellett az általuk hozott és felajánlott süteményeket.

A tartalmas délután után sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza a gyerekek, és elmondásaik alapján nagyon várják már a jövő évi teadélutánt.

Baginé Lőrincz Erika

Idegen nyelvi munkaközösség-vezető – Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola

Karatés sikerek Montenegróban

Fotó: Babák Zoltán0

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását