Connect with us

Szarvas

Útvonalterv a Smart Cityhez

Újabb állomásához érkezett a január elején kezdődött „Town Twinning (városok közötti kapcsolatépítés) Törökország és az EU közötti program.

Most a törökországi irányítóhatóság szervezett a program összes résztvevője számára egy konferenciát, melynek keretében megismerkedhettek a résztvevők egymás munkájával, tapasztalatával. Törökországban 23 város alakított ki kapcsolatot Európai Uniós partnerországok városaival.  A mi projektünk partnervárosai Törökországban  Corum, és Litvániában  Telsiai. A találkozó helyszíne a török főváros Ankara volt, célja pedig, hogy erős és fenntartható partnerségek jöjjenek létre Törökország és az Eu között, valamint térképezzék fel az együttműködésben résztvevő városok a legjobb Smart City gyakorlatokat, applikációkat, valamint saját településük ilyen jellegű helyzetét; és ennek alapján kidolgozzák a jövőbeli célokat és stratégiákat.

A múlt héten lezajlott nagyszabású konferenciát megtisztelte jelenlétével és előadásával a Török Önkormányzatok Szövetségének az elnöke, az Európai Unió Törökországi Delegációjának helyettes vezetője is.

A plenáris üléseket követően panelbeszélgetésekre került sor, melynek támája a „Nemzetközi együttműködés a fenntartható városokért” volt.

Ebben a programelemben ismertette meg a többi résztvevővel Babák Mihály polgármester azokat a tapasztalatokat, terveket, amelyek ebben a témában keletkeztek Szarvason. Rajta kívül ezen a szekcióülésen részt vett két török nagyváros alpolgármestere, egy spanyol smart régiót képviselő alpolgármester, valamint egy lett város alpolgármestere is.

A megismert gyakorlatok és tapasztalatok később összegzésre kerülnek, s minden a projektben résztvevő település számára elérhetőek lesznek.

Szarvas Város Önkormányzata

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect