in

Útvonalterv a Smart Cityhez

Újabb állomásához érkezett a január elején kezdődött „Town Twinning (városok közötti kapcsolatépítés) Törökország és az EU közötti program.

Most a törökországi irányítóhatóság szervezett a program összes résztvevője számára egy konferenciát, melynek keretében megismerkedhettek a résztvevők egymás munkájával, tapasztalatával. Törökországban 23 város alakított ki kapcsolatot Európai Uniós partnerországok városaival.  A mi projektünk partnervárosai Törökországban  Corum, és Litvániában  Telsiai. A találkozó helyszíne a török főváros Ankara volt, célja pedig, hogy erős és fenntartható partnerségek jöjjenek létre Törökország és az Eu között, valamint térképezzék fel az együttműködésben résztvevő városok a legjobb Smart City gyakorlatokat, applikációkat, valamint saját településük ilyen jellegű helyzetét; és ennek alapján kidolgozzák a jövőbeli célokat és stratégiákat.

A múlt héten lezajlott nagyszabású konferenciát megtisztelte jelenlétével és előadásával a Török Önkormányzatok Szövetségének az elnöke, az Európai Unió Törökországi Delegációjának helyettes vezetője is.

A plenáris üléseket követően panelbeszélgetésekre került sor, melynek támája a „Nemzetközi együttműködés a fenntartható városokért” volt.

Ebben a programelemben ismertette meg a többi résztvevővel Babák Mihály polgármester azokat a tapasztalatokat, terveket, amelyek ebben a témában keletkeztek Szarvason. Rajta kívül ezen a szekcióülésen részt vett két török nagyváros alpolgármestere, egy spanyol smart régiót képviselő alpolgármester, valamint egy lett város alpolgármestere is.

A megismert gyakorlatok és tapasztalatok később összegzésre kerülnek, s minden a projektben résztvevő település számára elérhetőek lesznek.

Szarvas Város Önkormányzata

Garajszki Margit és Nagy András (Fotó: Babák Zoltán)

A Vertigo Helverrel jött Szarvasra

Fotó: Babák Zoltán0

Mindenkinek jár a fehér asztal és mellé a társaság karácsonykor