in ,

Felhívás – Túzok Vándorkupa alkotói pályázatra

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található túzokos települések általános- és középiskolában tanuló diákok részére.

A felhívás célja a nyeremény kupa által, a túzok, mint fokozottan védett, kipusztulással fenyegetett madárfaj széles körű megismertetése, illetve a fiatal generáció közvetlen természeti környezetének felfedezésére, megóvására való ösztönzése.

Pályázni bármilyen képzőművészeti, irodalmi alkotással lehet, amely túzokkal kapcsolatos személyes élményt jelenít meg. A hangsúly a személyes élményszerzésen és annak a lehető legötletesebb, lehetőség szerint minél egyedibb módon történő bemutatásán van. A túzok megismerésében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, előzetes egyeztetéssel bármely részterületen segítséget nyújtanak.

A pályázatokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság központjába szükséges eljuttatni személyesen vagy postai úton. (5540 Szarvas, Anna-liget 1.) 2020. április 9. (csütörtök) 12 óráig.

A nyertes és családja 1 teljes éven keresztül kedvezményesen látogathatja a KMNPI fogadó helyeit és részterületeit, illetve 1 alkalommal, szintén szabadon egy egész napos szervezett programon vehet részt osztályával a KMNPI szervezésében.

A pályázatban a nyertesen kívül további II. és III. helyezettek, illetve különdíjasok is értékelésre kerülnek, akik szintén értékes nyereményekben részesülnek.

Eredményhirdetés 2020. május 9-én az V. Túzokfesztiválon, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.

További információk érhetőek el az alábbi elérhetőségeken:

https://www.facebook.com/events/810693572694743/

http://kmnp.hu/

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

5540 Szarvas, Anna-liget 1.

Telefon: 66/313-855.

Elkezdődött a jégkorongidény

Elkészült a szarvas városi geotermikus rendszer fejlesztés II. üteme