in

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)
Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Advent harmadik vasárnapján egy ünnepre hangoló estre vár mindenkit az ART zenekar. A Czibulya Zsuzsanna (hegedű), Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár) alkotta trió

kb. egy éve alakult. Kezdetben régi rock slágereket dolgoztak fel klasszikus hangszerekre, főként hegedűre, gitárra. Emellett folyamatosan születtek a saját dalok és versmegzenésítések is, ezért a tagok úgy döntöttek, hogy idén karácsony előtt meglepik a közönséget egy “saját dalos” esttel.

– Nyáron, a zenepavilonban egyszer már játszottunk saját szerzeményeket, és akkor érkeztek olyan visszajelzések, hogy ez volt a legjobb a fellépéseink közül, ill. ha ilyen jó dalaink vannak, miért nem ezeket mutatjuk be a közönségnek. Mivel többségében lírai darabokról van szó, úgy éreztük, advent időszaka kiváló alkalom erre – beszélt az est megszületésének hátteréről Molnár János.

Elárulta, a költők névsora nagyon változatos. Ady és Juhász Gyula mellett pl. Ürögdi Ferenc, korábbi szarvasi református lelkipásztor gondolatait is hallhatja a közöség. A saját szerzemények egy részét Molnár János jegyzi, de Nánási Attila is megcsillogtatja zeneszerzői tehetségét. Az est végén stílszerűen karácsonyi dalok csendülnek majd fel.

A december 15-i koncert helyszíne a Fő téri Általános Iskola, kezdési időpont 17.30.

0

Luca napi fénykereső – iskolai játszóház a Gyakorlóban

Fotó: Babák Zoltán0

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója