Connect with us

Sport

Budapesti Eb-n szurkolhatunk a szarvasi Tálas Bendegúznak

Tálas Bendegúz (Fotó: MKSZ Facebook)
Tálas Bendegúz (Fotó: MKSZ Facebook)

Egy hónap múlva, február 7-én kezdődik és 9-ig tart a budapesti kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság. Hazánk korábban nem rendezett korosztályos Eb-t, és még arra sem volt példa, hogy egy Eb-n minden kategóriában legyen magyar induló. Különlegessége még a kontinensviadalnak, hogy éppen 2020-ban mutatkozik be a karate az olimpián. A szakvezetés kihirdette az induló magyar válogatottat, amelytől több érmet is várható – adta hírül a Magyar Karate Szakszövetség.

Az őszi  kvalifikációs versenyeken elért legjobb eredményével  a szarvasi csapat versenyzője Tálas Bendegúz  kivívta az indulás jogát a 2019. február 7-9-ig megrendezésre kerülő kadet, junior és U21 Európa-bajnokságra. Bendi a legidősebbek között, a -84 kg-ban léphet tatamira majd az utolsó versenynapon a Budapesti Olimpiai Központ Sportcsarnokában. Az egy hónapos felkészülés során Bendegúz napi két alkalommal edz: reggelente kondicionális és koordinációs gyakorlatokkal, míg esténként technikai, taktikai és szituációs feladatokkal dolgozik a szarvasi karateklub másik három válogatott versenyzőjével együtt, akik szintén készülnek az új szezonra. Szerda esténként Budapesten kerül sor válogatott edzésekre, melyeken szintén részt vesznek legjobbjaink. A megmérettetésig városunkban két edzőtáborra kerül sor Ruzsinszki György irányításával, amelyekből a másodikra már ukrán, román, és magyar korosztályos és felnőtt válogatottak is érkeznek. Jövő hét végén karatésaink Samoborba utaznak az EB előtti utolsó kontrollversenyre, január végén pedig bentlakásos keretedzésre kerül sor Mátraházán.

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect