Connect with us

Békés megye

Szakmai versenyek az iparkamaránál

Nagy a versenyszellem Békés megyében, a fővárost nem számítva nálunk a legmagasabb azon diákok száma, akik elindultak a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntőin. Bár a tavalyinál kevesebb induló van, az 515-es létszám a megyék sorában éllovas maradt, 35 szakmát érintve.

A Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntői három héten keresztül, január 6-a és 22-e között tartanak. A döntő idén is a Szakma Sztár Fesztiválon lesz, áprilisban, Budapesten, a HUNGEXPO területén.

Az elődöntőt szervező Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta: legtöbben a szakács, cukrász, pincér és magasépítő technikus szakmákból szálltak ringbe.

– Idén is több szakmával bővült az a kör, ahol a versenyek szervezője az iparkamara – hangsúlyozta Mészárosné Szabó Anna. – Először vannak a listán a közlekedésipari szakmák, vagy például az irodai titkár. Fontos hangsúlyozni, hogy a döntést az elmúlt évek sikeres szervezői munkája alapozta meg. Ez azt is jelenti, hogy majd a döntőben a pályaválasztás előtt álló diákok sokkal több szakmát ismerhetnek meg, immár 70-et. Hiszen megyei szinten több mint 400 diákot, 7. és 8. osztályos pályaválasztás előtt álló tanulót utaztatunk a legjobbak versenyére a fővárosba.

A verseny jelentősége abban is áll, hogy aki a megadott eredményt eléri (60%) a területi fordulóban, mentesül a szakmai írásbeli vizsga alól. Vélhetően ez is motiválja a sok indulót Békés megyéből, kihasználják a megmérettetés lehetőségét, még ha nem is jutnak el a februári középdöntőig.

Szarvasi vonatkozás:

Szabó József, a Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kőműves és hidegburkoló tanulója első helyezést ért el a 2019. március 12-14-én megrendezett Szakma Kiváló Tanulója versenyen.

BMKIK Sajtó – Sajtóanyag/2019.01.08.

Népszerű

Urbán Ildikó és az Angyali bejgli (Fotó: Babák Zoltán) Urbán Ildikó és az Angyali bejgli (Fotó: Babák Zoltán)

Zölddiós Angyali bejlijével elhozta az első díjat

Gasztronómia

Rizsgombócok házi majonézzel (Fotó: Gallicoop Instagram) Rizsgombócok házi majonézzel (Fotó: Gallicoop Instagram)

Rizsgombócok házi majonézzel

Ajánlatunk hétvégére

Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Gallicoop: 15 százalékkal visszafogják a termelést, leépítést nem terveznek

Gazdaság

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Épül a szabadtéri színpad Csabacsűdön

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect