Connect with us

Gazdaság

Erősítsük a szarvasi jelöltet az Év embere versenyen!

Erdélyi István (Fotó: Babák Zoltán)
Erdélyi István (Fotó: Babák Zoltán)

Az újév a megyei sajtóban bizonyos szempontból a versenyről, szavazásról és a mozgósításról szól. A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu évről évre meghirdeti az Év embere versenyét, amelyen a szarvasi indulók már nem egyszer előkelő helyen végeztek. A jelöltek azok közül kerülnek ki, akiket munkásságuk, érdemeik alapján az előző évben a Hét emberének választottak. A szerkesztőség ezúttal is ötven, térségben munkálkodó, alkotó személyt talált érdemesnek a titulusra, akik eredményeikkel gyarapították a megyét.

A jelöltek spektruma rendkívül széles. Az egészségügyi dolgozótól, a pedagóguson, zenészen és képzőművészen keresztül a sportolóig minden terület megtalálható, de érdekességként pl. egy vőfélyre is lehet szavazni, akit Kardoskút díszpolgárává választottak, vagy akár egy olyan békési cukrászmesterre, akinek a nevéhez karitatív akciók egész sora fűződik.  Bizonyára hálás lesz a voksokért Fábián Zsolt is, aki a Magyar Origami Kör elnökhelyetteseként évtizedek óta népszerűsíti a papírhajtogatást.

A listán egy szarvasi kötődésű vállalkozó is helyet kapott. Bár Erdélyi István Sátoraljaújhelyen született, és 17 éven keresztül munkája Újkígyóshoz kötötte, 1992 óta tölti be a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját. A jelöléshez az Életfa emlékplakett bronz fokozatának elnyerése segítette, amelyet tavaly augusztusban vehetett át Nagy István agrárminisztertől. Mindemellett Erdélyi István Szarvas város díszpolgára.

– Az elmúlt 30 év munkáját ismerték el ezzel a díjjal, amit általában 70 év felett szoktak adni. Azt gondolom, hogy az ember ilyenkor egy kicsit elgondolkodik, és egy kis számvetést végez. Én is megtettem. Nagyon fontos az ember számára az elismerés, a folyamatos megbecsülés, ami azt erősíti, hogy érdemes becsületesen, sok munkát vállalva megfelelő eredményeket elérni. Természetesen ezt jó kollégák nélkül nem lehetne megtenni. Én nagyon büszke vagyok arra, hogy egy nagyon jó csapattal dolgozhatom. Fiatalok, tettre készek, mindenkor a jobbat akarják, és ez segíteni azt, hogy a vezetés munkája is elismerésre kerülhet – vélekedett a jelölésről.

Úgy látja, a Gallicoop Zrt. az elmúlt 30 évben elérte, hogy Békés megyében a legnagyobb élelemiszeripari feldolgozóként tekintsenek a cégre. Jelenleg mintegy 1250 főt foglalkoztatnak, akiknek a munkahely biztonságát és versenyképes jövedelmet tudnak ígérni.

A vállalat évi termelési értéke megközelíti 40 milliárd Ft-ot, ami cégvezetőként összefonódik az örök tenni akarással és a felelősséggel. Hitel és kockázat szempontjából alapvetően nagyon konzervatívnak vallja magát. Arra mindig figyel, hogy ne adósodjanak el, ill. az amortizáció és a fejlesztési lehetőségek mérlegelése mellett számol a piacon felmerülő váratlan nehézségekkel is.

– Ha nem fejlesztünk, lehet, hogy lesz két vagy három jó évünk. Nem költünk annyi pénzt, csökken az amorizáció mértéke, nő a készpénzünk, a versenyben viszont lemaradunk. Nem tudunk kellően hatékonyak lenni, megfelelő termékekkel megjelenni, és azt gondolom, hogy aki a mai piaci helyzetben aki egyszer lemarad, az végleg lemarad – fogalmazta meg sikerük egyik kulcsát.

A jövő útját a gépesítésben, a panír és a minőségi termékek fejlesztésében látja. A készítménypanírra akkora kereslet mutatkozik, hogy a jelenlegi 7500 tonna előállítással nem tudják kielégíteni az igényeket. Az idei tervek között egyebek mellett a panírüzem felújítás szerepel, takarmánykeverőben pedig új granulálósort szeretnének építeni.

Szavazni kétféleképpen lehet. Voksolhatnak a Beol.hu hírportálon, ahol egy Facebook-profillal egy-egy szavazatot adhatnak le. A másik mód, hogy kivágják a Békés Megyei Hírlapból a jelölt képét, levelezőlapra ragasszák vagy borítékba teszik, és elküldik a szerkesztőség címére. Egy borítékban, levelezőlapon több képet is lehet küldeni, minden kép egy szavazatot ér, de csak a lapból kivágott, eredeti példányt fogadják el.

A két szavazást a helyezési számokkal egyesítik, s akihez a legkisebb érték tartozik, ő lesz az év embere Békés megyében. Egyenlőség esetén a lapból kivágott szelvények helyezési száma dönt.

Szavazni január 22-ig lehet, a Beol Facebook oldalán január 22-én, 12 órakor zárják a szavazást.

Népszerű

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Teltházat vonzott a Csík zenekar koncertje

Koncert

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Papírforma a Cziglédszky Sámuel-emléktornán

Sport

Fotó: Szabó Emőke Fotó: Szabó Emőke

A country koronázatlan királyai – a 100 Folk Celsius

Koncert

Népzenei tehetségeinkért

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect