in

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Zalai Mihály
Zalai Mihály

Tamás Sándor, Kovászna megye elnökének meghívására Békés megye is képviseltette magát a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten a háromszéki Sepsiszentgyörgyön. A nemzeti összetartozás jegyében szervezett ünnepséget megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára is. Ünnepi beszédében kifejtette, hogy magyar kultúra nélkül nincs magyarság, és ez az állítás fordítva is igaz.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy azt a megyét képviselheti, amely a nemzeti himnuszunk zenéjét szerző Erkel Ferencet adta a magyar zeneművészetnek. Kiemelte, hogy „nekünk, Békés megyében élőknek fontos feladatunk az, hogy példát mutassunk az egész Kárpát-medence számára, hogyan lehet a különböző nemzetiségeknek egymást megbecsülve békében élniük.”

Az est folyamán a békéscsabai Folk & Roll táncosai, Nemcsényi Alíz, Puskás Izabella, Móricz Bence és Szilágyi András dél-alföldi magyar táncokat és méhkeréki román táncot adtak elő, ízelítőt adva megyénk kulturális sokszínűségéből. Színvonalas produkciójuk nagy tetszést aratott.

A Rettegett Iván előtt meghajolt Európa

Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason