Connect with us

Békés megye

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Zalai Mihály
Zalai Mihály

Tamás Sándor, Kovászna megye elnökének meghívására Békés megye is képviseltette magát a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten a háromszéki Sepsiszentgyörgyön. A nemzeti összetartozás jegyében szervezett ünnepséget megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára is. Ünnepi beszédében kifejtette, hogy magyar kultúra nélkül nincs magyarság, és ez az állítás fordítva is igaz.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy azt a megyét képviselheti, amely a nemzeti himnuszunk zenéjét szerző Erkel Ferencet adta a magyar zeneművészetnek. Kiemelte, hogy „nekünk, Békés megyében élőknek fontos feladatunk az, hogy példát mutassunk az egész Kárpát-medence számára, hogyan lehet a különböző nemzetiségeknek egymást megbecsülve békében élniük.”

Az est folyamán a békéscsabai Folk & Roll táncosai, Nemcsényi Alíz, Puskás Izabella, Móricz Bence és Szilágyi András dél-alföldi magyar táncokat és méhkeréki román táncot adtak elő, ízelítőt adva megyénk kulturális sokszínűségéből. Színvonalas produkciójuk nagy tetszést aratott.

Népszerű

Kitettek magukért a kis birkózók

Sport

Fotó: Zahorecz Pál Fotó: Zahorecz Pál

Újtemplomi evangélikus családi nap a Körösvölgyi Állatparkban

Vallás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Felemás mérleggel zárta elmúlt két hétvégéjét a HC Szarvas felnőtt csapata

Sport

Három sakkozó, három érem

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect