in ,

Az összefogásban látja a változás lehetőségét az MSZP

Králikné Molnár Anna, Molnár Zsolt és Czesznak János (Fotó: Hegedűs Éva)

Február 4-én dr. Molnár Zsolt tett látogatást Szarvason. Az MSZP pártigazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be az aktualitásokról, ill. érintette a 2022-es választásra való felkészülést is.

– Túl vagyunk egy önkormányzati választáson, amely reményt, hitet és jövőképet adott az ellenzéknek, közte a Magyar Szocialista Pártnak is. Az ország jelentős részén átrendeződött a választási térkép, az egymással együttműködő ellenzék komoly sikereket ért el, s az önkormányzati rendszerben polgármesteri, képviselői szinten jelentős szerephez jutott – vonta le az őszi voksolás konklúzióját.

Hangsúlyozta, felismerték az együttműködés felelősségét, ami jár ugyan némi nehézséggel, de mindenképp a változás kulcsát jelentheti. Fontosnak tartja azoknak a képviselőjelölteknek mielőbbi kiválasztását, akik 2022 tavaszán elhozhatják a sikert. Ennek megalapozásaként már nem csak a fővárosban, hanem országszerte terveznek előválasztásokat. Abban szerencsére egyetértés mutatkozik a pártok között, hogy egy miniszterelnök-jelölttel és 106 közös képviselőjelölttel vágjanak neki a megmérettetésnek.

Céljuk megvalósítása érdekében támogatják a Szabad Városok Szövetségét, az ellenzéki kerekasztal-beszélgetéseket és országszerte az előválasztási bizottságok létrehozását.

Elmondta, az MSZP tavasszal megújítja a szervezeti rendszerét, és egy olyan politikai, ideológiai programot dolgoznak ki, amely alkalmas az önálló identitás kialakítására, egyúttal az együttműködés lehetőségét is magában hordozza. A márciusi kongresszusi ülésen úgy alakítják át a párt működését, hogy lehetővé tegye a hatékonyabb, gyorsabb döntéshozatalt. Továbbra is támogatják a NATO-val és az EU-val való szoros együttműködést, valamint nagy hangsúlyt helyeznek a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásra is.

– Nem szeretnének európai egyesült államokat és nem szeretnénk nemzetek Európáját, hanem egy erős EU-t szeretnénk, ahol a magyar nemzetnek megvan a helye – szögezte le.

Hozzátette, elkötelezettek a karitatív akciók iránt is, illetve képviselőiken keresztül  erősíteni szeretnék az önkormányzati rendszert is. Természetesen azt is látják, hogy ez különböző nagyságrendű feladatokat ró a párt tagjaira, de meggyőződésük, hogy a fővárosban és vidéken is legyőzhetők a kormánypárt jelöltjei.

Czesznak János választókerületi elnök Békés megye vetületében foglalta össze az eredményeket. Kifejtette, a Békés Megyei Önkormányzatba egy képviselőt tudtak delegálni, a 2. sz. választókerületben pedig több képviselő sikerének is örülhettek. Králikné Molnár Anna Szarvason külsős bizottsági tagként erősíti a testületet, neki pedig Csabacsűdön szavaztak bizalmat a választópolgárok.

Szólt arról is, hogy az M44-es átadásával új lehetőségek nyílnak meg a térségben. Mindazonáltal megjegyezte, ezt megelőzően egyeztetni kellett volna a lehajtók kialakításáról az érintett önkormányzatokkal, mert többen elégedetlenek az ügyben.

Problémaként említette a munkaerőhiányt, amit az elvándorlás tovább nehezít. Aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy egyre több fiatal hagyja el az országot, és nem helyezik kilátásba a hazaköltözést.

Kérdésre válaszolva elmondta, az idősek körében jó esélyt lát a tőlük elpártolt szimpatizánsok visszaszerzésére, emellett pedig nyitnak a 30 év alattiak és az első választópolgárok felé is. Úgy véli, a közvélemény-kutatások nem tükrözik kellőképp a pártok támogatottságát, a szélesebb bázis megszerzését azonban mindenképpen a Jobbik, DK, MSZP-Párbeszéd, Momentum összefogása jelentheti.

A pártigazgató következő Békés megyei állomása Orosháza volt, ahol informális egyeztetést tartott a megyei elnökséggel és a választókerületi vezetőkkel az előttük álló feladatokról.

Lehet még jelentkezni az ingyenes Személyes Vállalkozói Mentorprogramba

Fotó: Babák Zoltán0

Legkisebbjeink itthon tartották a kupát