Connect with us

Sport

Sakkeredmények a hétvégi diákolimpiáról

Szombaton rendezték meg Békéscsabán a megye sakkcsapatainak diákolimpiai döntőjét. Hat korosztályban indulhattak a csapatok, fiúk és lányok külön a hétvégén. A szarvasi Szlovák Általános Iskola lányai az alsó és a felső korosztályokban vettek részt. 3-3 csapat indult, de ez rosszabb, mintha sokan lennének, mert elég egy rontás és úszott a jó eredmény.

Az alsós kislányok először vettek részt a diákolimpián. A csapat tagjai: Mészáros Mira, Csipai Maja Dorka, Hóbel Maja Judit, Kómár Csenge. A rontás megtörtént, így a másodikok lettek.

A felsős lányok 100%-os eredménnyel, nagy rutinnal lettek elsők. A nyertesek: Plentri Panna, Koszkócsák Dzsenifer, Pósa Réka, Lestyan Goda Vanda. Az országos döntőben még így fognak játszani, utána Panna és Dzseni búcsúzik a csapattól és az iskolától, elballagnak.

A kecskeméti versenyen, szintén szombaton ketten vettek részt. Bődi Zorka az első korcsoportban a hetedik helyet szerezte meg. A negyedik korcsoportban az 5 éves Deák Áron harmadik lett, akit még mindig 2 év választ el a leendő saját korosztályától.

Patkó Lajos

A bevezető képünkön az első és második helyezett lányok láthatók.

Népszerű

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Connect