in ,

Bencze Zorka és Opavszky Márk a 2019-es év legjobbja

Bozán Hanna, Fabó Csenge, Bencze Zorka, Opavszky Márk és Podani Milán (Fotó: Babák Zoltán)0
Bozán Hanna, Fabó Csenge, Bencze Zorka, Opavszky Márk és Podani Milán (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvas és Vidéke hetilap olvasói szerint 2019-ben Bencze Zorka és Opavszky Márk lett az év legjobb sportolója. A hölgyeknél a sporttáncos Bencze Zorkára érkezett a legtöbb voks, a férfiaknál pedig a kajakos Opavszky Márk érdemelte ki a dicsőséget.

Lapunk a városi sportklubok előzetes ajánlása szerint december utolsó hetében mutatta be azokat a sportolókat, akikre a január folyamán rendszeresen közzétett szelvények kitöltésével voksolni lehetett. Az értékelésnél három pont járt az első helyért, kettő a másodikért és egy a harmadikért. Ezek összesítése adta meg a végső eredményt.

A négy héten át közzétett szelvényből idén 952 darab érkezett a szerkesztőségben, illetve a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett urnába.

Ami a szavazás további részleteit illeti, a hölgyeknél a sporttáncos Bencze Zorka igen jelentős szavazattöbbséggel utasította maga mögé az aerobikos Fabó Csengét és az úszó Bozán Hannát. A férfiaknál 2016-hoz hasonlóan idén is a serdülő válogatott kajakos, Opavszky Márk végzett az első helyen, aki több mint 150 ponttal múlta felül az akrobatikus motorost, Podani Milánt, a harmadik helyen pedig a felnőtt válogatott kajakos, Kós Benedek végzett.

A 2020-as év végén ismét meghirdetjük majd a versenyt, de a jelenlegi lebonyolítási formával szakítunk. Már nem az olvasókra bízzuk a szavazást. Maguk az egyesületek, illetve a sportbizottság tagjai voksolhatnak, ezzel mindenképpen szakmaibbá válik az év legjobbjainak megtalálása.

Íme a végeredmények.

Nők: 1. Bencze Zorka (sporttáncos, edzője: Kovács Krisztina) 1168 pont, 2. Fabó Csenge (aerobikos) 445, 3. Bozán Hanna (úszó) 402, 4. Bődi Zorka (sakkozó) 344, 5. Nyerges Adél (kézilabdázó) 224, 6. Szécsi Nikolett (úszó) 142. Szavazatot kapott még: Juhász Zsanett (kézilabdázó), Juhos Eszter (kézilabdázó), Lustyik Rebeka (aerobikos), Papp Alexandra (sárkányos), Pásztor Erika (aerobikos), Petrás Márta (sakkozó), Plentri Panna (sakkozó), Szécsi Nikolett (úszó), Török Luca (kajakos), Urbancsok Panna (kajakos).

Férfiak: 1. Opavszky Márk (kajakos, edzője: Nyerges Attila) 1236 pont, 2. Podani Milán (akrobatikus motorsportoló) 1079, 3. Kós Benedek (kajakos) 561, 4. Károlyi Zoltán (kézilabdázó) 436, 5. Furár Róbert (labdarúgó) 204, 6. Szántosi Dávid (asztaliteniszező) 137. Szavazatot kapott még: Frankó Dániel (karatéka), Gyurcsik Ákos (kézilabdázó), Hajduch Nándor (birkózó), Hortobágyi Bálint (asztaliteniszező), Lénárt Ferenc (labdarúgó), Magyari Milán (asztaliteniszező), Moleri Roberto (labdarúgó), Molnár Fábián (úszó), Mulholland Alexander (sárkányos), Nagy Máté (karatéka), Tálas Bendegúz (karatéka), Tóth Patrik (birkózó), Valencsik Máté (kézilabdázó).

Fotó: Babák Zoltán0

Boldog kisgyermekek a Cervinusban

Korona vs. Gólgyártók (Fotó: Babák Zoltán)0

Megállíthatatlan a Korona