Connect with us

Sport

Bencze Zorka és Opavszky Márk a 2019-es év legjobbja

Bozán Hanna, Fabó Csenge, Bencze Zorka, Opavszky Márk és Podani Milán (Fotó: Babák Zoltán)
Bozán Hanna, Fabó Csenge, Bencze Zorka, Opavszky Márk és Podani Milán (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvas és Vidéke hetilap olvasói szerint 2019-ben Bencze Zorka és Opavszky Márk lett az év legjobb sportolója. A hölgyeknél a sporttáncos Bencze Zorkára érkezett a legtöbb voks, a férfiaknál pedig a kajakos Opavszky Márk érdemelte ki a dicsőséget.

Lapunk a városi sportklubok előzetes ajánlása szerint december utolsó hetében mutatta be azokat a sportolókat, akikre a január folyamán rendszeresen közzétett szelvények kitöltésével voksolni lehetett. Az értékelésnél három pont járt az első helyért, kettő a másodikért és egy a harmadikért. Ezek összesítése adta meg a végső eredményt.

A négy héten át közzétett szelvényből idén 952 darab érkezett a szerkesztőségben, illetve a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett urnába.

Ami a szavazás további részleteit illeti, a hölgyeknél a sporttáncos Bencze Zorka igen jelentős szavazattöbbséggel utasította maga mögé az aerobikos Fabó Csengét és az úszó Bozán Hannát. A férfiaknál 2016-hoz hasonlóan idén is a serdülő válogatott kajakos, Opavszky Márk végzett az első helyen, aki több mint 150 ponttal múlta felül az akrobatikus motorost, Podani Milánt, a harmadik helyen pedig a felnőtt válogatott kajakos, Kós Benedek végzett.

A 2020-as év végén ismét meghirdetjük majd a versenyt, de a jelenlegi lebonyolítási formával szakítunk. Már nem az olvasókra bízzuk a szavazást. Maguk az egyesületek, illetve a sportbizottság tagjai voksolhatnak, ezzel mindenképpen szakmaibbá válik az év legjobbjainak megtalálása.

Íme a végeredmények.

Nők: 1. Bencze Zorka (sporttáncos, edzője: Kovács Krisztina) 1168 pont, 2. Fabó Csenge (aerobikos) 445, 3. Bozán Hanna (úszó) 402, 4. Bődi Zorka (sakkozó) 344, 5. Nyerges Adél (kézilabdázó) 224, 6. Szécsi Nikolett (úszó) 142. Szavazatot kapott még: Juhász Zsanett (kézilabdázó), Juhos Eszter (kézilabdázó), Lustyik Rebeka (aerobikos), Papp Alexandra (sárkányos), Pásztor Erika (aerobikos), Petrás Márta (sakkozó), Plentri Panna (sakkozó), Szécsi Nikolett (úszó), Török Luca (kajakos), Urbancsok Panna (kajakos).

Férfiak: 1. Opavszky Márk (kajakos, edzője: Nyerges Attila) 1236 pont, 2. Podani Milán (akrobatikus motorsportoló) 1079, 3. Kós Benedek (kajakos) 561, 4. Károlyi Zoltán (kézilabdázó) 436, 5. Furár Róbert (labdarúgó) 204, 6. Szántosi Dávid (asztaliteniszező) 137. Szavazatot kapott még: Frankó Dániel (karatéka), Gyurcsik Ákos (kézilabdázó), Hajduch Nándor (birkózó), Hortobágyi Bálint (asztaliteniszező), Lénárt Ferenc (labdarúgó), Magyari Milán (asztaliteniszező), Moleri Roberto (labdarúgó), Molnár Fábián (úszó), Mulholland Alexander (sárkányos), Nagy Máté (karatéka), Tálas Bendegúz (karatéka), Tóth Patrik (birkózó), Valencsik Máté (kézilabdázó).

Népszerű

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect