in ,

Partneriskolai megállapodást kötött a Vajda a Ludovikával

0

Ludovika Partneriskola Programot indított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely eddig több mint harminc középiskolával kötött együttműködési megállapodást. Ez a szakmai együttműködés mellett arra is lehetőséget ad, hogy a fiatal középiskolások megismerjék az egyetem képzéseit, az itt zajló oktatást és a mindennapi életet, és bekapcsolódhassanak majd az oktatói és hallgatói életbe. A középiskolák tanulói számára nyílt napokat, nyílt órákat szervez az egyetem, valamint rendszeresen tájékoztató anyagokat küld partneriskolái számára az egyetemi rendezvényekről. Mi pedig meghívjuk iskolánkba az egyetemen tanuló volt diákjainkat, hogy mondják el személyes tapasztalataikat az egyetemen tapasztaltakról. Népszerűsítjük az egyetemet, tájékoztatjuk diákjainkat az egyetem programjairól.

A programhoz az ország egész területéről csatlakoztak intézmények, így Budapest mellett például Baranya-, Bács-Kiskun-, Békés, Győr-Moson-Sopron- és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. A megállapodás aláírására 2020. február 25-én került sor Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

„Egyetemünk, mint tradicionális intézmény a jelenben él és a jövőbe tekint, folyamatosan rákényszerülve a megújulásra és önmagunk újradefiniálására. A hagyományt, a tradíciót és a modernséget kell ötvöznünk. Az egyetem önmagában működésképtelen, csak akkor tud jó munkát végezni, ha olyan hallgatók érkeznek az intézménybe, akikkel érdemes és öröm együtt dolgozni”- fogalmazott köszöntőjében dr. Koltay András, az egyetem rektora, a szenátus elnöke.

Reméljük, hogy partneriskolai kapcsolatunk révén több diákunk ismeri meg közelebbről az egyetemet és kezdi meg tanulmányait a Nemzetvédelmi Egyetemen.

Mészáros Tünde

Fotó: Babák Zoltán0

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Fotó: Babák Zoltán0

Rajpályázattal zárták a településfejlesztési pályázatot Csabacsűdön