in , ,

Szarvasi sportolót támogatnak a Négy évszak futóverseny bevételéből

Fotó: Hegedűs Éva0
Fotó: Hegedűs Éva

Az egészséges életmód és a turizmus fonódik össze a Pepi-kert közelgő rendezvényén. Az alapját egy román-magyar Interreg pályázat képezi, amelyből egyebek mellett egy 2,5 km-es sétaút létesült. A sétány a neves festőművész Bolza Mariette nevét viseli, a hivatalos névadó ünnepségre pedig április 26-án, egy futóversenyt kapcsolva kerül sor.

– A tavalyi évben már csatlakoztunk a Körös-körül a Körös körül futóversenyhez, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a részvevőktől. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az idei évben egy saját futóversennyel jelentkezünk. Egy rangos eseményt álmodtunk meg, ami szerepel a futónaptárban is. Az ország minden részéről várjuk a versenyzőket, s reméljük, a gyönyörű természeti környezet tovább emeli a rendezvény fényét – vázolta a terveket dr. Hanyecz Katalin igazgatónő.

Az ötletgazda Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna BSI futónagykövet volt. Mint mondta, a tavalyi verseny helyszínei közül kiemelkedett az arborétum, és a résztvevők körében is nagy tetszést aratott. A sors úgy hozta, hogy a jelenleg zajló fejlesztések lehetővé tették a folytatást, ezért a következő kérdést a támogatók megtalálása jelentette.

Elsőként a Szarvasért Alapítvány áll melléjük. A rendezvényen versenybíróként Závogyán Judit kuratóriumi elnök közreműködik, a nevezésekből befolyt összegből pedig egy szarvasi sportolót támogatnak.

– Az arborétum minden évszakban más arcát mutatja, ezért is gondolkodtunk egy két éven át ívelő sorozatban. Idén tavasszal és télen állhatnak rajthoz a futók, 2021-ben pedig a nyár és az ősz színeit csodálhatják meg mozgás közben – részletezte az esemény lebonyolítását a futónagykövet. – Igyekszünk mindent a négyes egység jegyében megvalósítani. A fából készült érmek egymáshoz illeszthetők lesznek, és az egyes versenyeket pedig a természethez igazodva más-más színekkel különböztetjük meg. A tavaszi eseményt a zöld, a télit a kék, a nyárit a sárga, az őszit pedig a piros és a barna fémjelzi majd – sorolta a szervezők aprólékos elképzeléseit.

A rendezvény létrejöttét segíti a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is. A jutalmak ugyanis a legmodernebb digitális eszközök felhasználásával, a tavaly átadott MakerSpace (Digitális Közösségi Alkotóműhelyben) készülnek, az intézmény tanulóinak közreműködésével.

Az előzetes nevezések már megkezdődtek. Jelenleg több mint hetvenen regisztráltak a 2,5, 5 vagy 10 km-es távok valamelyikére. A szervezők a legrövidebb távot főként gyerekeknek ajánlják, abban bízva, hogy egy élménygazdag napot követően közelebb kerülnek a futáshoz. Lehetőséget biztosítanak kísérő szülő nevezésére is, így már egészen fiatal kortól teljesíthető a táv. Az 1500, ill. 3000 Ft-os nevezési díj ellenében orvosi ellátást, chipes időmérést, frissítőt, egyéni érmet és befutócsomagot vehetnek át a résztvevők, valamint egy sportfotós később ingyenesen letölthető fotókat készít a rendezvényről.

Nevezni a  https://bolzakor.polarsport.hu oldalon keresztül lehet, egészen április 20-ig. Aki a verseny előtt tesztelni szeretné a Bolza kört, megteheti február 29-én, 9.30-kor. Az érdeklődőket a Pepi-kert bejáratánál várják. A próbakör(ök)nek nincs nevezési díja, de egyéni felajánlásokat szívesen fogadnak. Az összeget a kert fejlesztésére fordítják.

Samut Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)0

Jobbik: A szarvasiak választ várnak a luxusautó-vásárlás ügyében

Fotó: Babák Zoltán0

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni