Connect with us

Oktatás

Nagy siker volt a Chován és Beethoven újragondolt farsangja

Mérhető volt a siker (Fotó: Babák Zoltán)
Mérhető volt a siker (Fotó: Babák Zoltán)

Szerettek volna egy rendbontó farsangot, mondta mosolyogva Körösparti Ágnes, a Chován igazgatónője az előző hét péntekjén.

-Olyat, ami közel sem hasonlít az iskolai farsangokra, valami olyat, ahol meg tudja csillogtatni mind a 4 tanszakunk az egyéniségét – tette hozzá.

Apróbb blokkokból, közel egy tucatnyiból álló műsort terveztek, hogy a karneváli forgatagok hangulatát idézzék: könnyűzene, drámajáték, kvíz, totó, jelmezverseny csak Ludwig van Beethovennek beöltözőknek. Az apropóját az adta, hogy idén ünnepeljük a nagy klasszikus komponista születésének 250. évét. De bárki beöltözhetett bárminek, így találkozhattunk Beethoven pillangójával, illetve szomszédasszonyával.

-A köztudatban úgy híresült el, hogy mi „a komolyzenészek” vagyunk, pedig nem csak kedveljük, hanem szívesen műveljük is a könnyűzenét. Nagy örömünkre szolgált, hogy az est folyamán a közönség nagyon hálás volt a Beatrice, Bikini és Tankcsapda számokért, együtt énekeltek a zenészeinkkel!

-Úgy terveztük, hogy ez egy kávéház jellegű szórakoztató program legyen, ahol bevonnánk a közönséget is a drámajátékokkal, kvízjátékkal, ezáltal lenne interaktív. Mindenki jobban szórakozik, ha részese az eseményeknek – mondta Ági.

Míg a zenészek zenéltek, addig a képzőművészeti tanszak tanárai arcfestéssel fogadták a gyerekeket, a drámai ügyességi játékok megmozgatták a kisebbeket és a felnőtteket egyaránt, a rendezvényt pedig a néptáncosok táncházzal zárták.

A Chován első farsangjának házigazdája ifj. Cseh András volt, aki az öcsödi kihelyezett tagozaton tanít.

Halász Judit közismert Micimackó című dalával az iskola testvérpárjai éneklésével és Molnár János gitárkíséretével kezdődött a program „színpadi” része.  Aranyosi Ervin: Lelki kávé c. versét Pribelszky Zoltán adta elő, majd Molnár János saját megzenésítésében is megismerhettük. Bogossy Brothers: Olyan Ő, és egy spanyol négykezes hangzott el az első zenei blokkban.

Négy Beethovennek öltöző gyermek közül a zsűri, azaz a programon résztvevő diákok és szülők Bakulya Mirkót találták végül a legtalálóbb megszemélyesítőnek. Mirkó igyekezetét egy torta is jutalmazta.

Farsang nem múlhat el tombola nélkül, rengeteg felajánlás érkezett, szinte senki sem tért haza üres kézzel. A fődíjat, egy családi Activity társas játékot az iskola egyik drámás növendéke vihette haza nyereményként.

A rendezvény hangulatához nagyban hozzájárult a korlátlan büfé használat, illetve a felnőtteket megörvendeztető pompás, fűszeres forralt bor.

Népszerű

Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Paella pulykakolbásszal és rákkal

Ajánlatunk hétvégére

Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán) Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán)

Molnár János unplugged a Zenepavilonnál

Koncert

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán) A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason kiment a divatból a sírhelyek újraváltása

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect