Connect with us

Békésszentandrás

Valami: Kreatív kiegészítőket március 15-re

Még tavaly márciusban Cziglédszky Marianna és Bődi Etelka közösen szerveztek egy kézműves foglalkozást, amikor kokárdát és kreatív kiegészítőket készítettek az ünnepre, akkor szembesült azzal, hogy bár a kokárda a március 15-i ünnep jelképe, de attól el lehet rugaszkodni. A színek és a téma adottak, jött az ötlet, hogy pályázatot hirdetnek, aminek keretén belül akár el is tudnának szakadni a hagyományos kokárdától, és azt újragondolva valamilyen ékszerré, kitűzővé, fülbevalóvá transzformálnák.

Kicsit ellaposodott ez a nemzeti ünnep, mondja, alig-alig mennek el az emberek a megemlékezésekre, de tesznek egy kísérletet arra, hogy a kreativitáson keresztül bevonják a fiatalokat az ünnepkörbe, hogy egy kis frissítés érkezzen általuk.

– Úgy vettük észre, hogy a felnőttek és a gyerekek között is vannak olyan kreatívok, akiknek tetszik az ötlet – mondja, majd hozzáteszi – Ha belegondolunk, az a kokárda is kialakult valahogy, ami akkor egy újítás volt.

A pályázatot 3 éves kortól 99 évesig hirdették meg, mert mint mondta, Gazsó Marika néni nagyon szép ékszereket készít, de a horgolósok szintén, ha meg valaki fával dolgozik, akkor lehet, hogy fából is lehetne valamilyen kreatív kiegészítőt alkotni, szárnyalhat a fantázia.

A fogadtatás pozitív, nagy az érdeklődés, de ez, hogy mennyire sikerül megmozgatni az embereket, az majd március 10-én derül ki abból, hogy hány pályamunka érkezik.

Addig is kéri az olvasókat, gondolkodjanak, kreatívkodjanak, és küldjék be ötleteiket!

Népszerű

Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Paella pulykakolbásszal és rákkal

Ajánlatunk hétvégére

Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán) Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán)

Molnár János unplugged a Zenepavilonnál

Koncert

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán) A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason kiment a divatból a sírhelyek újraváltása

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect