in

Valami: Kreatív kiegészítőket március 15-re

Még tavaly márciusban Cziglédszky Marianna és Bődi Etelka közösen szerveztek egy kézműves foglalkozást, amikor kokárdát és kreatív kiegészítőket készítettek az ünnepre, akkor szembesült azzal, hogy bár a kokárda a március 15-i ünnep jelképe, de attól el lehet rugaszkodni. A színek és a téma adottak, jött az ötlet, hogy pályázatot hirdetnek, aminek keretén belül akár el is tudnának szakadni a hagyományos kokárdától, és azt újragondolva valamilyen ékszerré, kitűzővé, fülbevalóvá transzformálnák.

Kicsit ellaposodott ez a nemzeti ünnep, mondja, alig-alig mennek el az emberek a megemlékezésekre, de tesznek egy kísérletet arra, hogy a kreativitáson keresztül bevonják a fiatalokat az ünnepkörbe, hogy egy kis frissítés érkezzen általuk.

– Úgy vettük észre, hogy a felnőttek és a gyerekek között is vannak olyan kreatívok, akiknek tetszik az ötlet – mondja, majd hozzáteszi – Ha belegondolunk, az a kokárda is kialakult valahogy, ami akkor egy újítás volt.

A pályázatot 3 éves kortól 99 évesig hirdették meg, mert mint mondta, Gazsó Marika néni nagyon szép ékszereket készít, de a horgolósok szintén, ha meg valaki fával dolgozik, akkor lehet, hogy fából is lehetne valamilyen kreatív kiegészítőt alkotni, szárnyalhat a fantázia.

A fogadtatás pozitív, nagy az érdeklődés, de ez, hogy mennyire sikerül megmozgatni az embereket, az majd március 10-én derül ki abból, hogy hány pályamunka érkezik.

Addig is kéri az olvasókat, gondolkodjanak, kreatívkodjanak, és küldjék be ötleteiket!

Fotó: Hegedűs Éva0

Kilences holtversennyel zárult az első szentandrási Ki mit tud?

A verseny érmesei0

A sakkot nem lehet elfelejteni