Connect with us

Oktatás

Küldetés a pénz világában – avagy PÉNZ7 a Gyakorlóban

Kiemelkedő iskolai érdeklődésre tekintettel hatodik éve kerül megrendezésre a pénzügyi és vállalkozói témahét, röviden PÉNZ7.  A GFF Gyakorló Általános Iskola diákjai az elmúlt héten tanórákon és szabadidős tevékenység keretében is foglalkoztak a „pénzzel”.

Iskolánk 2019. decemberében csatlakozott a Pénziránytű – Bankvelem Iskolahálózathoz. A Pénziránytű szervezői nagyon sok ötlettel szolgáltak számunkra, de mi is próbáltunk saját gondolatainkkal kapcsolódni a programhoz.

A digitális biztonság volt az egyik irány, melyhez tanulóink bankkártyát terveztek maguknak. Nagy élvezettel láttak neki a feladatnak, és igazán kreatív munkák születtek, melyeket kiállítottunk az iskola folyosóján.

A takarékosság szimbóluma a malacpersely, az alsó tagozatos gyerekek bemutatták perselyeiket. Természetesen nemcsak malacpersely került a kiállításra, hanem különböző formájúak is.

A pénz mellett a víztakarékossággal is foglalkoztunk és feladatlapokat, matematika feladványokat oldottunk a pénzügyi világ témájában.

Magyarórán leírták véleményüket arról, hogy igaz az ötösért sokat kell dolgozni, de jár-e érte ellenszolgáltatás, például minden ötösért egy bizonyos összeg. Megállapíthattuk, hogy elég különbözően gondolkodik erről a témáról a 10-12 éves korosztály.

A természetismereti órákon az országok pénznemei és devizakódjai után kutathattak, de terveztek külföldi nyaralást, ahol mindenre kellett gondolniuk a biztosítástól a belépőjegyekig és természetesen az interneten aktuális árfolyamok után is kellett nézniük.

Három csapattal neveztünk a BankVelem PénzOkos Kupára, ahol három online fordulón keresztül oldottak a gyerekek pénzzel, biztosítással, takarékoskodással kapcsolatos feladatokat. A hetedikes csapatunk ezen a fordulón 7. helyet érte el, így lehetőségük volt a megyei szintén online fordulón is részt venni, melyet március 6-án 12 órától 13 óráig írták. Kíváncsian várjuk az eredményt, hátha sikerül bejutnunk a regionális versenyre.

A verseny felkészüléséhez különböző témájú kvízekkel segítik a gyerekeket. Az alsóbb évfolyamosok az okosan vásárolok, tudatosan élek és ügyesen gazdálkodok témákból válogathattak. A felsősök komolyabb témákat kaptak: családi költségvetés, hitelfelvétel, piacgazdaságban élünk.

A verseny egyik legnépszerűbb felkészülési lehetősége a Pénzügyi Hősképző applikáció, melyet telefonra, tabletre letöltve egy pénzügyi oktatójátékon keresztül teljesíthető 10 kihívás.

Tanulóink közül nagyon sokan „játszanak” ezzel a játékkal, de igazából a pénzügyi világban teljesítenek küldetéseket, melyekért KüldetésPontokat kapnak, amit OkosPontra válthatnak és az PontSzámlájukon vezethetnek majd elkölthetik a PontBoltban.

Teljesítsünk együtt minél több küldetést a pénz világában! – szólt a felhívás.

Úgy gondolom a Gyakorlós gyerekeknek ez sikerült az elmúlt héten!

Révész Éva tanár, programfelelős

Népszerű

Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Paella pulykakolbásszal és rákkal

Ajánlatunk hétvégére

Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán) Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán)

Molnár János unplugged a Zenepavilonnál

Koncert

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán) A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason kiment a divatból a sírhelyek újraváltása

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect