Connect with us

Turizmus

Előre menekülne a turisztikai egyesület vezetése

Érdekképviselet, tiszta kommunikáció, szakmai javaslatok… ezzel tud most a turizmust helyi szinten összefogó szervezet segíteni.

Fotó: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület
Fotó: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Teljesen egyértelmű, hogy most mindenki számára legfontosabb családunk, szeretteink, hozzátartozóink és a magunk védelme. A felelős munkáltatók azonban ebben a rendkívüli helyzetben arra is gondolnak, hogy megvédjék vállalkozásaikat, munkavállalóikat, vagyis sok helyi család életét.. Ehhez kíván szakmai segítséget nyújtani a Körös-menti Turisztikai Egyesület.

Egyesületük nevében Szarvas város címzetes főjegyzőjéhez fordult Bogdán Tamás, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület elnöke, és Mihály Mariann TDM menedzser.

Levelükben tájékoztatták a jegyzőt, hogy a nyári szezon 100 százalékos foglaltságát szinte teljes egészében törölte a koronavírus miatt kialakult helyzet, ami jelentős számú, turizmusból közvetlenül és közvetve élő vállalkozás, család életét érinti majd érzékenyen.

Az országos szakmai vezetés felmérésében az áll, hogy a vendégeknek csaknem fele attól tart, hogy visszakapja-e a pénzét, ha bármi történik, és nem tudna elutazni. Előkelő helyet foglal el a szempontok között a szállás tisztasága és felkészültsége a koronavírussal kapcsolatos teendőkre, valamint egy esetleges karanténtól való félelem.

Ezt a helyzetet kezelni kell, ezekre a kérdésekre megnyugtató választ kell adni a leendő vendégek számára, hogy a bizalom megmaradjon a belföldi turizmus irányában, hiszen “Szarvason több száz család él jelenleg a turizmusból, illetve számottevő olyan vállalkozás üzemel, kiknek forgalmát erősen meghatározza a Szarvasra és Békésszentandrásra érkező turisták száma. Ez a havária helyzet kihat vendéglátósainkra, attrakcióink, kereskedelmi üzleteink és más szolgáltatók forgalmára is, vagyis az itt élő családok életére”, áll a levelükben.

Guller Zoltán, az Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a járvány elmúltával azok is a belföldi szállások felé fordulhatnak, akik rendszeresen külföldre utaznak. Most sokkal biztonságosabb lesz itthon maradni, mint egy távoli országban tölteni a vakációt, ahol bizonytalan az orvosi ellátás színvonala, és ki tudja, mennyi ideig tarthatnak karanténban.

A városvezetés felé jelezték, hogy bár a TDM irodája zárva tart, munkatársai home office-ban továbbra is ellátják feladatukat. Új marketing stratégia mentén kezdik népszerűsíteni a térséget, hiszen fontos, hogy aki már ide tervezte tavaszi és nyári pihenését, az mindenképpen hozzánk térjen vissza, amikor újra biztonságosan lehet utazni.

Folyamatosan érkeznek is a megkeresések tagjaiktól. A TDM munkatársai igyekeznek előre gondolkodni, és már most ajánlásokat fogalmaznak meg számukra. A tavaszi és nyári foglalásokat most mondják le a vendégek, így azonnal kell reagálni, de megfelelő kommunikációval elérhető, hogy egy későbbi időpontban hozzánk térjenek vissza.
Hosszú távon a megoldás kulcsa csakis az összefogásban keresendő, fogalmazták meg az egyesület vezetői.

Online elérhetőségek:
Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

www.korostourist.hu, info@korostourist.hu Telefon: +36 70 312-7903

Népszerű

Fotó: Petrik Angelika Fotó: Petrik Angelika

Online barbizás: hogy találják fel magukat az ötévesek a karantén alatt

Karantén

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Ajánlatunk hétvégére: Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Gasztronómia

Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (Fotó: Hegedűs Éva) Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (Fotó: Hegedűs Éva)

Kiadvány jelent meg a Nemzetközi Roma Nap tiszteletére

Szarvas

A TV2 forgat az Ótemplomban (Fotó: Babák Zoltán) A TV2 forgat az Ótemplomban (Fotó: Babák Zoltán)

A TV2 forgatott ma az Ótemplomban – holnap reggel adásban Lázár Zsolt

Vallás

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect