in

Előre menekülne a turisztikai egyesület vezetése

Fotó: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület
Fotó: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Teljesen egyértelmű, hogy most mindenki számára legfontosabb családunk, szeretteink, hozzátartozóink és a magunk védelme. A felelős munkáltatók azonban ebben a rendkívüli helyzetben arra is gondolnak, hogy megvédjék vállalkozásaikat, munkavállalóikat, vagyis sok helyi család életét.. Ehhez kíván szakmai segítséget nyújtani a Körös-menti Turisztikai Egyesület.

Egyesületük nevében Szarvas város címzetes főjegyzőjéhez fordult Bogdán Tamás, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület elnöke, és Mihály Mariann TDM menedzser.

Levelükben tájékoztatták a jegyzőt, hogy a nyári szezon 100 százalékos foglaltságát szinte teljes egészében törölte a koronavírus miatt kialakult helyzet, ami jelentős számú, turizmusból közvetlenül és közvetve élő vállalkozás, család életét érinti majd érzékenyen.

Az országos szakmai vezetés felmérésében az áll, hogy a vendégeknek csaknem fele attól tart, hogy visszakapja-e a pénzét, ha bármi történik, és nem tudna elutazni. Előkelő helyet foglal el a szempontok között a szállás tisztasága és felkészültsége a koronavírussal kapcsolatos teendőkre, valamint egy esetleges karanténtól való félelem.

Ezt a helyzetet kezelni kell, ezekre a kérdésekre megnyugtató választ kell adni a leendő vendégek számára, hogy a bizalom megmaradjon a belföldi turizmus irányában, hiszen “Szarvason több száz család él jelenleg a turizmusból, illetve számottevő olyan vállalkozás üzemel, kiknek forgalmát erősen meghatározza a Szarvasra és Békésszentandrásra érkező turisták száma. Ez a havária helyzet kihat vendéglátósainkra, attrakcióink, kereskedelmi üzleteink és más szolgáltatók forgalmára is, vagyis az itt élő családok életére”, áll a levelükben.

Guller Zoltán, az Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a járvány elmúltával azok is a belföldi szállások felé fordulhatnak, akik rendszeresen külföldre utaznak. Most sokkal biztonságosabb lesz itthon maradni, mint egy távoli országban tölteni a vakációt, ahol bizonytalan az orvosi ellátás színvonala, és ki tudja, mennyi ideig tarthatnak karanténban.

A városvezetés felé jelezték, hogy bár a TDM irodája zárva tart, munkatársai home office-ban továbbra is ellátják feladatukat. Új marketing stratégia mentén kezdik népszerűsíteni a térséget, hiszen fontos, hogy aki már ide tervezte tavaszi és nyári pihenését, az mindenképpen hozzánk térjen vissza, amikor újra biztonságosan lehet utazni.

Folyamatosan érkeznek is a megkeresések tagjaiktól. A TDM munkatársai igyekeznek előre gondolkodni, és már most ajánlásokat fogalmaznak meg számukra. A tavaszi és nyári foglalásokat most mondják le a vendégek, így azonnal kell reagálni, de megfelelő kommunikációval elérhető, hogy egy későbbi időpontban hozzánk térjenek vissza.
Hosszú távon a megoldás kulcsa csakis az összefogásban keresendő, fogalmazták meg az egyesület vezetői.

Online elérhetőségek:
Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

www.korostourist.hu, info@korostourist.hu Telefon: +36 70 312-7903

A "Néma zongora" Erkeltől (Erkel Ferenc Múzeum, Gyula)0

Erkel a zongoránál…

Dr. Jedlinszki Mária tüdőgyógyász szakorvos (Fotó: Babák Zoltán)

Dr. Jedlinszki Mária: Kézmosás, kézmosás, kézmosás