Connect with us

Virtuális turista

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)
Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Ami Japánnak a cseresznyevirágzás, az Csabacsűdnek a vérszilvák virágzása. Csak sokkal kisebben. Sokkal-sokkal kisebben.

Minden évben, amikor ráfordulok a település főutcájára, rácsodálkozok arra a tömény rózsaszínre, ami a Szabadság utcán fogad. Így történt ez tegnap is, amikor annyira mellbevágott a látvány. Már korábban kacérkodtam a gondolattal, hogy elindítjuk a virtuális turista rovatunkat, ha már rendes turizmusra egy ideig nem lesz módunk. Tegnap aztán Csabacsűdön eldőlt.

Molnár József polgármestert kérdeztük, hogy mikor kezdődött ezeknek a fáknak koncepció szerinti telepítése. Visszaemlékezése szerint a 90-es években kerültek földbe az első vérszilvák a Szabadság utca József Attila és Zrínyi közötti szakaszán. Azóta a település első embere becslése szerint 300 körüli fa található ma a főutcán, de az elmúlt 20-30 évben sajnos több tönkrement, pótolni kellett.

Arra a kérdésünkre, hogy van-e járulékos haszna ezeknek a vérszilváknak, próbáltuk kipuhatolni, lehet-e belőle pálinkát főzni, Molnár József sajnálkozva mondta, hogy ahhoz bizony kevés a termés, szóval erre egy vérszilvapálinka fesztivált nehéz lenne felépíteni.

Felhívás olvasóinkhoz: Ha önnek is van ötlete, mit mutatna meg szívesen Virtuális turista rovatunkban, készített egy jó fotót, fotósorozatot itthon vagy bárhol a világban, küldje be pár sor kíséretében a facebook@newjsag.hu címre, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot bármilyen más módon!

Népszerű

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még nincs itt a pillanat, az érésre, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect