in

www: Békés megye összefog!

Új weboldalt hozott létre a Békés Megyei Önkormányzat „bekesmegyeosszefog.hu” címmel, melynek célja az, hogy a koronavírus-járvány idején összekapcsolja a segítségre szorulókat a segítséget felajánlókkal. A kezdeményezésről Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke adott tájékoztatást.

A Békés Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülésén szó esett arról, hogy a veszélyhelyzet súlyát a Békés megyei lakosok és a vállalkozók, vállalkozások is érzik, így sok adomány, önkéntes, civil felajánlás érkezik a leginkább rászorulóknak. Fertőtlenítő szert, arcmaszkokat, számítógépet ajánlanak fel, segítenek bevásárolni, ügyeket intézni azoknak, akik nem tudnak vagy számukra nem tanácsos kimozdulni otthonról, sőt, több esetben pénz felajánlásával kívánnak segíteni. Önkéntes segítségnyújtás szerte a megyéből érkezik, ahogyan segítségkérést is számos településről jeleznek. Azért, hogy ne alakuljanak ki egyenlőtlenségek, koordinálni kell a felajánlásokat és a kéréseket. A Békés Megyei Önkormányzat vállalta fel azt a munkát, hogy összekapcsolja a segíteni szándékozókat a segítséget kérőkkel, segíti a beérkező felajánlások, adományok célba juttatását, összehangolását, koordinálását.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter)
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter)

 

– A kezdeményezés ötletgazdája Herceg Tamás országgyűlési képviselő úr volt, a Békés Megyei Önkormányzat pedig létrehozta a „bekesmegyeosszefog.hu” elnevezésű honlapot. Köszönjük az A-Team Reklámügynökség közreműködését, akik ingyenesen készítették el ezt az oldalt – mondta a megyei önkormányzat elnöke.

Hozzátette: egy egyszerű honlapról van szó két funkcióval: segítséget lehet kérni, és segítséget lehet felajánlani a felületen. A jelentkezők a bevásárlásban, postai csekkek befizetésében, recept, gyógyszer kiváltásában, személyszállításban, tanításban, távoktatási eszköz igénylésében és bármilyen más egyéb igény kiszolgálásában kérhetnek segítséget. A segítők pedig önkéntes munkájukat, anyagi támogatásukat, oktatást, eszközöket, ingatlanokat, szállítást, szolgáltatásnyújtást, informatikai segítséget, véradást és bármi mást ajánlhatnak fel.

– Az anyagi felajánlások a Békés Megyei Önkormányzat hivatalos alszámlájára kerülnek, ezeket az összegeket a Békés Megyei Védelmi Bizottsággal egyeztetve használjuk fel. A Megyeházán munkacsoportot hoztunk létre, amely a bejövő igényeket és felajánlásokat koordinálja. A jelentkező segítőkről és segítségre szorulókról napi szinten tájékoztatjuk az adott település polgármesterét és civil szervezeteit, hogy a helyi szempontokat figyelembe véve a legoptimálisabban köthessük össze a támogatást nyújtó és kérő embereket – tudatta Zalai Mihály.

– Az elmúlt évszázadokban a Békés megyei emberek mindig összefogtak a nehéz időkben. Ennek a megyei összefogásnak újra itt van az ideje!  Célunk az, hogy az önkéntes felajánlások

számát növeljük, valamint szeretnénk elérni azt, hogy aki segítségre szorul, annak a Békés megyei emberek összefogásával segíteni tudjunk. Már azzal is sokat segíthetnek, ha ellátogatnak a https://bekesmegyeosszefog.hu/ honlapra, és az oldal tetején rákattintanak a megosztás gombra. Kérem, mindenki segítsen azzal, hogy egy megosztással eljuttatja ezt az információt azokhoz, akik segítségre szorulnak vagy segíteni szándékoznak – zárta szavait a megyei önkormányzat elnöke.

Békés Megyei Önkormányzat sajtóközlemény

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)0

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Fotó a filmből

Na, már online is Lerepül a hülye fejetek!