Connect with us

Békésszentandrás

A hónap végére ismét állhat a székelykapu Szentandrás határán

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A közelmúltban egy szeles éjszakán kidőlt a Körös-völgyi kerékpárút Körös felett átívelő hídja mellett Békésszentantdrás településhatárát is jelző fogadókapu. Szerencsére senki sem sérült meg, csak másnap reggel néztek nagyot a kerékpárral arra munkába járók.

Megkérdeztük Sinka Imre polgármestert, hogy mi történt a kapuval. Szentandrás első embere elmondta, hogy az 1996-ban átadott székelykapu fa tartószerkezete elkorhadt. A településüzemeltetés munkatársai beszállították, javítása folyamatban van. Jelenleg csak két betontömb jelzi, hogy innen valami hiányzik.

– Szerencsére olyan része nem sérült meg, ami fafaragó munkát igényelne, így könnyen helyre tudják állítani. Egy-két merevítőrész tört el benne – adott tájékoztatást Sinka Imre.

A rácsorgó csapadékvíztől a faszerkezet a talprészénél elkorhadt, mondta, erre megpróbálnak most egy más típusú megoldást találni. Remélhetőleg e hónap végére sikerül megjavítani és akkor vissza lesz állítva.

A javítást az önkormányzat asztalosmunkákra szerződött partnere fogja végzi. Költségeit tekintve minimális terhet ró majd az önkormányzatra.

Népszerű

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A gyerekek, akiknek hód volt a nagypapájuk

Zöld zóna

Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel

Birkózófinish az országos bajnokságokon

Sport

Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán)

Varga Viktor és a Sógornők

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect