in

A hónap végére ismét állhat a székelykapu Szentandrás határán

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A közelmúltban egy szeles éjszakán kidőlt a Körös-völgyi kerékpárút Körös felett átívelő hídja mellett Békésszentantdrás településhatárát is jelző fogadókapu. Szerencsére senki sem sérült meg, csak másnap reggel néztek nagyot a kerékpárral arra munkába járók.

Megkérdeztük Sinka Imre polgármestert, hogy mi történt a kapuval. Szentandrás első embere elmondta, hogy az 1996-ban átadott székelykapu fa tartószerkezete elkorhadt. A településüzemeltetés munkatársai beszállították, javítása folyamatban van. Jelenleg csak két betontömb jelzi, hogy innen valami hiányzik.

– Szerencsére olyan része nem sérült meg, ami fafaragó munkát igényelne, így könnyen helyre tudják állítani. Egy-két merevítőrész tört el benne – adott tájékoztatást Sinka Imre.

A rácsorgó csapadékvíztől a faszerkezet a talprészénél elkorhadt, mondta, erre megpróbálnak most egy más típusú megoldást találni. Remélhetőleg e hónap végére sikerül megjavítani és akkor vissza lesz állítva.

A javítást az önkormányzat asztalosmunkákra szerződött partnere fogja végzi. Költségeit tekintve minimális terhet ró majd az önkormányzatra.

0

Szófelhő, avagy asszociáljunk!

A TV2 forgat az Ótemplomban (Fotó: Babák Zoltán)

A TV2 forgatott ma az Ótemplomban – holnap reggel adásban Lázár Zsolt