in , , ,

Virtuális locsolkodás a Tessedik Táncegyüttessel

Egyetlen lehetséges módját választották a Tessedik Táncegyüttes fiúi, férfiai a húsvéti szokások ápolásának, virtuális locsolásban részesítették táncpartnereiket. Oláh Márkó üzenete landolt nemrég nálam, hogy a Tessedik Táncegyüttes férfitagjai ezzel szeretnének mindenkinek kellemes húsvétot kívánni. Vele készült villáminterjúnk.

https://www.facebook.com/tessedikTE/videos/674829236653101/

– Honnan jött az ötlet, hogy készítsetek egy ilyen videót?

– Sajnos ebben az évben nem tudtunk együtt locsolkodni a fiúkkal. Volt olyan év, hogy lovaskocsival jártuk és köszöntöttük a táncos lányokat együtt. Úgy gondoltam ebben a helyzetben fontos az összetartás, megkértem a táncosokat hogy készítsenek otthon egy videót amiben elmondanak egy rövid húsvéti verset. Ezekből összevágtam és készítettem egy közös köszöntőt. Ezzel a kis ajándékkal leptük meg a tessedikes lányainkat. Hasonlóan tevékenykedtem a benkás táncos fiúkkal is!

– Mi volt a lányok részéről a visszhangja az üzeneteknek?

– Nagyon örültek neki a lányok, hogy ebben az időben is gondoltunk rájuk. Biztosan nagyobb lett volna az öröm, ha nem csak virtuálisan tudtuk volna köszönteni őket.

– Mikor készültek a videók?

– A felvételeiket a táncosok egész héten küldték nekem, én pedig a tegnapi nap folyamán vágtam össze.

– Kik szerepelnek bennük?

– A Tessedik Táncegyüttes férfi táncosai szerepelnek benne, illetve a másik videóban a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos diákjai.

https://www.facebook.com/benka.szarvas/videos/764229754312049/

– Volt valamilyen hagyományos terv az idei húsvétra?

– Igen volt, közös húsvétolás lett volna az együttes életében. Fiúk beöltöztünk volna viseletbe és lovaskocsival jártuk volna a várost és köszöntöttük volna a lányokat. Ennek virtuális formáját láthatják a nézők!

– A kijárási korlátozás mellet hogy tudjátok magatokat formában tartani?

– Nagyon nehéz időszak ez most, minden táncosnak egyéni munkára van szüksége, hogy formában tudja tartani magát. Az együttes tagjai a meglévő repertoár koreográfiákat ismétlik otthon, nézegetik, hogy ne felejtődjön el. Talán ez a legnehezebb része, hisz a tánc gyakorlása, tanulása nem megy könnyen otthon, mivel nemcsak szólóban táncolnak a fiúk, hanem lányokkal is. Ezeket a gyakorlatokat sajnos csak egyedül tudják végezni a táncosok most. Abban a közös reményben, hogy ez egy egyszeri ilyen húsvét volt, további kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Elsőre Groot, később ent (Fotó: Babák Zoltán)0

Entek őrzik Szentandrás településhatárát

AN124-es, amiről pont lemaradtunk (Fotó: Keller Dávid)0

Mi zajlik vagy épp nem zajlik felettünk?