Connect with us

Békés megye

Békés Megyei Önkormányzat: 5 millió Ft a védekezésre

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter)
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter)

Három hete hozta létre a Békés Megyei Önkormányzat a bekesmegyeosszefog.hu weboldalt, melynek célja, hogy a koronavírus-járvány idején fel.hívja a figyelmet az önkéntes felajánlások lehetőségére és szükségességére.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke mai élő Facebook bejelentkezésében elmondta, hogy eddigi működése alatt az oldalt több mint 3000-en látogatták meg, és 60 feletti felajánlás érkezett a weblapon keresztül. Mindezek alapján megállapítható, hogy jelentős társadalmi igény mutatkozik az ügy iránt. A legtöbb segítő önkéntes munkát ajánlott fel, de nagyon sok véradásra, tanításra, szállításra felajánlás is érkezett. Zalai Mihály köszönetet mondott mindazoknak, akik az oldalon keresztül segítségüket ajánlották az arra szorulóknak.

A megyei önkormányzat belső pénzügyi átcsoportosítással 5 millió Ft-os járványügyi védekezési alapot hozott létre, melyet egy hivatalos alszámlán helyezett el. A bekesmegyeosszefog.hu oldalon keresztül érkező civil felajánlások szintén erre az alszámlára érkeznek. Az alapból elsőként a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetségen keresztül a gyulai és a szeghalmi tűzoltóság kap támogatást ágybetétek, asztalok és székek beszerzésére.

Népszerű

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Monte Cristo grófja ismét haza érkezett

Színház

A Mini Magyarország Makettpark május 9-én (Fotó: Babák Zoltán) A Mini Magyarország Makettpark május 9-én (Fotó: Babák Zoltán)

A Mini Magyaroszág 4 százalékról kapaszkodik vissza

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect