Connect with us

Koncert

Kijárási korlátozás alatt házhoz mennek a zenészek

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szarvasra is elért az az április 22-én indult meglepetés koncertsorozat, amit a Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére a Filharmónia Magyarország szervez. A térzene a vírushelyzetre koreografált verziójában nem a zenekedvelők mennek el koncertre, hanem a zenekarok a lakótelepek tömbjeiben otthon maradókhoz, akik az erkélyükről, ablakukból élvezhetik az élőzenét.

A koncertsorozat keretében 11 megyében, több mint 120 koncertet adnak hetente a különböző zenekarok. Szlogenjük: Maradjon otthon! Mi közel hozzuk a zenét otthonába is.

Így történt ez tegnap Szarvason is, amikor elsőként a Béke lakótelep tömbjei között zenélt a Tisza Rézfúvós Kvintett. Róluk csak annyit, hogy az együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai. Repertoárjuk széles körű és sokoldalú, amelyben reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és átiratok szerepelnek, de rendszeresen mutatja be saját feldolgozásaikat, átirataikat is. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei, feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

Pintér Attila, a Szegedi Szimfonikus Zenekar trombitaművésze, Tisza Rézfúvós Kvintett tagja elmondta, hogy ezeknek a produkcióknak ők is nagyon örülnek, mert az igaz, hogy egy csomó mindent el tudnak végezni a ház körül, de koncertekhez és zenekari játékhoz szokott zenészekként nagyon hiányzott már a közös zenélés, na, és az emberek, akik tapsolnak nekik.

Figyeljen, lehet, hogy legközelebb ön is tapsolhat, mert lehet, hogy pont az ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai!

Szarvason előre láthatóan két alkalommal hallható még lakótelepi térzene: április 28-án, kedden a Sárga csempés épületnél, majd az Állomás utcában, május 1-én, pénteken a Szabadság utcán, a Szarvas szoborral szemben levő lakótelep, majd a Kis utca-Petőfi utcai tömbök között. Minden esetben 17.10 és 18 óra között csendülnek majd fel a dallamok.

Népszerű

Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF) Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF)

Bodonyi Dóri két, Dombvári Bence egy döntőt megy holnap

Sport

Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.) Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.)

Színesen, stílusosan… – színekről, stílusokról

Életmód

Dombvári Bence és Noé Zsombor Dombvári Bence és Noé Zsombor

Bodonyi Dóra és Dombvári Bence is a középfutamban

Sport

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect