in

Hétfőtől fokozatosan visszaállnak a régi kerékvágásba szakrendelések

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)0
A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Mint betegeink tapasztalhatták 2020. március 15. (ez egészségügyi vészhelyzet kihirdetése) óta azon dolgoztunk, hogy működőképesen tartsuk a rendelőintézetet, hogy a megfelelő pillanatban a legjobb esélyekkel, minél gördülékenyebb, mindenki számára zökkenőmentes legyen az újra indulás. Az eltelt időszakban, nagy erőfeszítések árán kb. 40%-os kapacitással sikerült működtetni az intézetet. Az alap szakmák (labor, röntgen – ultrahang diagnosztika, sebészet, nőgyógyászat, belgyógyászat-kardiológia) korlátozás nélkül állt a betegek rendelkezésére. Ezek mellett működött a neurológia, ortopédiai, urológiai, érsebészeti és pszichiátriai ellátás is.

2020. május 4-től a szakminiszteri utasítást figyelembe véve, fokozatosan elkezdjük visszaépíteni a teljes szakellátási palettát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy hétfőtől (május 4.) minden visszaáll a régi kerékvágásba, hanem a járványügyi szabályok betartása mellett az ellátások bővítéséről intézkedünk.

Újra megnyitjuk a jól ismert on-line előjegyzési rendszerünket a www.szakorvosi.hu oldalon és a 11-14 óra között használható központi telefonos előjegyzésünket az 514-300 –as telefonszámon.

A sürgősségi eseteken kívül minden rendelésre csak előzetesen egyeztetett időpontra lehet menni. Óránként négy beteg előjegyzése javasolt. Nyomatékosan felhívjuk minden betegünk figyelmét, hogy ha az egyeztetett időpontra pontosan nem jelenik meg, akkor új időpont kérésére kötelezett, mert szigorú betegfogadási rend áll fenn.

Betegeink csak sorban, egymás után és kizárólag maszkban léphetnek be az épületbe. Belépés után kötelezően lázmérés történik, ill. a járványügyi kérdőív kitöltése. A járványügyi szempontból negatív betegek hívószámot húzhatnak az automatából, illetve mehetnek az előjegyzett rendelésre. A váróterembe egymástól 1,5 méter távolságra kell ülni, a higiénés rendszabályokat betartani, gyakran szellőztetni, a rendelőbe pontosan időpontra érkezni, hogy a kontaminációt elkerüljük. A bejáratnál kiszűrt vírus gyanús betegeket azonnal kiküldjük, hogy jelentkezzenek a háziorvosuknál telefonon.

Az Önök és a személyzet biztonsága érdekében kérem Kedves Betegeinket, hogy részesítsék előnyben a telemedicina nyújtotta lehetőségeket – virtuális vizit (telefonos konzultáció, e-mail, e-recept, intézeti facebook-messenger szolgáltatása). Az e-recept rendszer továbbra is a megszokott formában működik, hétfőtől a gyógyászati segédeszköz recepteket is el tudjuk küldeni a „felhőbe”, de az így felírt eszközöket egyelőre csak a gyógyszertárakban lehet kiváltani.

Ugyancsak május 4-től – tehermentesítendő az állami ellátást – újra indulnak a magánrendelések is.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Dr. Kozma Lewellyn Marius ügyvezető

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

22 milliós támogatást nyert a Cervinus Teátrum

Fotó: Hegedűs Éva0

Bencze Sándor: Várakozó állásponton vagyunk